StoryEditorOCM
Dalmacijaante sanader s članovima konzularnog zbora i udruga nacionalnih manjina

PRIJAM KOD ŽUPANA ‘Ponosni ćemo u Europu’

Piše PSD.
16. siječnja 2012. - 18:47
U čast 20. obljetnice priznanja Hrvatske, župan Ante Sanader upriličio je primanje za članove Konzularnog zbora te predstavnike vijeća i udruga nacionalnih manjina. Kao i svake godine, nazdravljalo se pjenušcem u čast 15. siječnja 1992. godine, no ove je godine taj datum još značajniji.

- Hrvatski narod je imao tisućljetnu težnju za državom i to je na koncu i ostvareno. Ove godine posebno smo ponosni jer smo pred vratima Europske unije, imali smo teških trenutaka, no sada nas čeka još mnogo posla kako bismo došli u važno europsko okruženje kojemu oduvijek i pripadamo - kazao je Sanader.

Zahvalio je svima koji su pridonijeli priznanju Hrvatske prije 20 godina, te danas rade na prijamu Hrvatske u Europsku uniju. Nada se kako će građani Hrvatske na referendumu biti za prijam Hrvatske u Europu.

U ime vijećnika Skupštine Splitsko-dalmatinske županije, skup je pozdravio Petroslav Sapunar.

Iza nas je mnogo godina u kojima smo stekli različita iskustva, no nadamo se da ćemo konačno dobiti priliku za uključenje u Europsku uniju - poručio je Sapunar.

Silvana Kondić, doajen Konzularnog zbora, zahvalila je u ime predstavnika Konzularnog zbora:

- Ovo je jedan od najznačajnijih datuma u hrvatskoj povijesti, znamo da je hrvatski narod podnio veliku žrtvu, no sada možemo biti ponosni uoči pristupanja Hrvatske Europi.

Veliki dan čestitao je domaćinima i Giuseppe de Luca, vicekonzul Italije, te ponudio konkretnu pomoć.

- Neka se u vašim stručnim službama prikupe podaci o razvojnim projektima kako bismo u Italiji mogli pronaći investitore u turizmu, ali i ostalim granama gospodarstva - poručio je De Luca.

Sljedeće godine, nadaju se svi, opet će na istom mjestu nazdraviti danu priznanja, u godini koja će za Hrvatsku biti velika, jer se očekuje priključenje Europskoj uniji.

O. K.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 18:51