StoryEditorOCM
ObalaSVJETSKA, A NAŠA

Mlada Lana Peričić iz Zadra do doktorata u Plymouthu, pa sve do Nanjinga - Kako je bilo predavati hrpi kineskih učenika?

Piše Ana Vučetić Škrbić
1. travnja 2024. - 14:55
Lana Peričić je mlada Zadranka koja je nakon završenog studija Digital media design u Plymouthu kao profesorica pozvana kao gost predavač u KinuLuka Gerlanc/Cropix

U svoje 23 godine života Lana Peričić već je prošla “pola svijeta”. Prije dva tjedna vratila se iz Kine, iz osammilijunskoga grada za koji vjerojatno nikad niste čuli, živi i radi u Engleskoj, a trenutno je u Zadru, svojemu gradu koji će, ako se Lanu pita, u budućnosti postati i njezina trajna adresa. 

Priča ove mlade i uspješne djevojke najbolji je dokaz kako ni geografske ni druge granice nemaju šanse pred voljom, upornošću i željom da prerastete okvire vlastite sredine, nekad i one osobne, kako biste ostvarili svoj san. Lana je upravo na tom putu.

Mlada i uspješna, simpatična i skromna. Djevojka koja upravo piše svoj doktorat na Sveučilištu u Plymouthu, a u životopisu joj stoji kako je bila predavačica na Sveučilištu u kineskom gradu Nanjingu. No, krenimo redom.  ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 07:06