StoryEditorOCM
Dalmacijaspor oko vlasništva zemljišta blokira turistički razvoj

Makarska: Biloševac ‘u trezoru’ HFP-a

Piše PSD.
23. prosinca 2010. - 00:10

Bivši vlasnici zemljišta, Grad Makarska, ulagači u izgradnju hotela kao i društvo “Hoteli Makarska” uputili su hitan zahtjev Hrvatskom fondu za privatizaciju za sazivanje sastanka radi sređivanja vlasničkih odnosa na turističkom zemljištu na predjelu Biloševac, oko čega se 13 godina vode sporovi.

Nakon što je nedavno Upravni sud poništio sva rješenja HFP-a kojima je naknadno dodijeljeno 52.000 kvadrata zemljišta uz more “Hotelima Makarska” kao dio temeljnog kapitala društva, svima je u interesu da se problem riješi.

Svima , ali ne i HFP-u koji ništa ne poduzima da pogrešku barem pokuša ispraviti, nego svojim dvojbenim rješenjima drži razvoj makarskog turizma u blokadi, bivše vlasnike bez obeštećenja, 41 posto dionica društva “Hoteli Makarska” ‘zarobljene’ kod Državne agencije za isplatu vlasnika, te ulagače sprječava da investiraju najmanje 40 milijuna eura u hotelsku izgradnju.

Stoga je inicijativa za reguliranje vlasničkih odnosa pokrenuta na sastanku kod gradonačelnika dr. Marka Ožić Bebeka, na kojemu su bili predstavnici ili odvjetnici zainteresiranih strana.

Kako je rečeno, bivši vlasnici žele prvi put od HFP-a čuti koliko im se može ponuditi za obeštećenje te kako će im se nadoknaditi imovina. Dok se vlasništvo ne riješi, investitor ne može dobiti kredit za izgradnju hotela visoke kategorije.

Tvrtka “Romana” d.o.o. ishodovala je građevinsku dozvolu i mogla bi početi s kopanjem temelja, ali ne može osigurati kreditna sredstva zbog zabilježbe spora.

Ana Dragičević

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. lipanj 2024 11:27