StoryEditorOCM
Dalmacijaradnice ‘trimota’ uzaludno traže odgovore

Fali stečajnih upravitelja, stečaj ‘Trimota’ na čekanju

Piše PSD.
6. siječnja 2012. - 09:54

I nakon što su dobili zaostale minimalne plaće, radnici “Trimota” i dalje se s pravom pitaju kakva je sudbina njihove tvornice, ali i njih samih.

- U redu, dali su nam te mizerne plaće, rekli su da nam slijedi stečaj, a evo već mjesecima nitko nam ne priopćava što dalje. Ne znamo je li uveden stečaj ili nije, što će biti s nama. Neka nam dadu radne knjižice pa idemo na biro rada, a ne ovako nas držati u neizvjesnosti. Znamo da nova Vlada još nije povezala sve konce, ali da nam makar kažu gdje smo i što s nama - ogorčeno nam kazuje jedna radnica “Trimota”.

Tragom njihovih upita, zamolili smo predsjednika Hrvatske udruge sindikata Ozrena Matijaševića da nam možda on dade neko objašnjenje o sudbini “Trimota”. 

- Upoznat sam sa svim problemima “Trimota” i aktivno smo radili na realizaciji isplate plaća. No, isto tako rečeno nam je kako je u postupku uvođenje stečaja. Vjerujem da su u Trgovačkom sudu zatrpani mnogim sličnim predmetima i da jednostavno nema dovoljno ljudi za rješavanje takvih postupaka. Uvjeravam radnike “Trimota” da ćemo tijekom ovoga tjedna više znati o tome hoće li, i kada, doći stečajni upravitelj, te to radnicima u ponedjeljak ili utorak javno kazati u krugu njihove tvornice - istaknuo je Matijašević.

Kao što je poznato, “Trimot” ne radi još od rujna 2010., strojevi stoje, a i određen dio gotove robe i repromaterijala. U razgovoru s radnicama, sve su duboko uvjerene da “Trimot” može opstati na izbirljivom tržištu, a one su spremne podnijeti najveći teret.

Braco Ćosić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. svibanj 2024 18:32