StoryEditorOCM
Dalmacijalakše se diše

Požar u Dubrovačkom primorju pod kontrolom, vatra prijetila kućama

5. srpnja 2017. - 14:51

Vatrogasni zapovjednik Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović rekao je u srijedu kako je požar u naselju Čepikuće u općini Dubrovačko primorje pod kontrolom gasitelja te trenutno nema otvorenog plamena, ali ima mjestimičnog izdimljavanja.
 
"Okružili smo požarište, idemo ga pokriti cijevima. Ne znamo što će biti popodne, treba pričekati kakva će biti situacija s vjetrom", kazao je Simović.
 
I treći dan zaredom na prostranom požarištu Dubrovačkog primorja djelovala su dva kanadera koji su, kako su izvijestili iz Ministarstva obrane, tijekom prethodna dva dana ostvarili oko 40 sati naleta, izbacivši oko 1300 tona vode na požarište.
 
Inače, na požarištu se od nedjelje s vatrenom stihijom svakodnevno bori više od osamdeset vatrogasaca.
 
Vatra je u utorak prijetila i kućama, no naporom vatrogasnih snaga požar je zaustavljen 300 metara od stambenih objekata.
 
Iz MORH-a su napomenuli kako su od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale u gašenju 26 požarišta - deset u Šibensko-kninskoj, osam u Splitsko-dalmatinskoj, pet u Dubrovačko-neretvanskoj, dva u Zadarskoj te jedno u Ličko-senjskoj županiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 19:01