StoryEditorOCM
DalmacijaNATJEČAJ

Bira se novi šef Doma zdravlja: Petric ili Stipić?

Piše PSD.
31. ožujka 2014. - 14:13
Na natječaj za ravnatelja Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije javila su se samo dva kandidata: dr. Dragomir Petric, sadašnji ravnatelj DZ SD županije, te dr. Tonći Stipić, dermatolog zaposlen u Hrvatskom Zavodu za mirovinsko osiguranje. O novom ravnatelju raspljavljat će na idućoj sjednici Upravno vijeće DZ SD županije, koje će, između ova dva kandidata izabrati onoga koji će u sljedeće četiri godine voditi ovu ustanovu.

O dr. Petricu manje-više sve se zna, no za napomenuti je, kako je on u svom mandatu uspio vratiti oko 81 milijun duga koji se stvorio prije njegova dolaska “na vlast”. U svom dosadašnjem “šefovanju” na specijalizacije je poslao 44 liječnika iz DZ, opremio je i sve županijske ambulante, obnovio, nakon 40-ak godina Dječji dispanzer u Splitu, vratio pod okrilje Doma zdravlja i Medicinu rada.

- Izgradili smo u mom mandatu i nove dijalize u Supetru i Imotskom, a u pripremi je Sinj. Započeli smo rekonstrukciju ambulante građevinara, a izborio sam se i za veća novčana sredstva od HZZO-a. Očekujem reizbor jer sam napravio velik posao, a imam i još puno toga dovršiti - iskren je dr. Petric.

No, svoju šansu vidi i dr. Stipić.

- Natječaj me zaintrigirao, želim taj mandat, a hoću li ga uspiti i dobiti to ćemo vidjeti. U svom radu bih unaprijedio polikliničko-konzilijarnu zdravstvenu zaštitu, razvijao bih specijalističku djelatnost u nekim udaljenijim županijskim mjestima, potaknuo bih razvoj telemedicine i zdravstvenog turizma - zaključio je dr. Stipić.
Ivica MARKOVIĆ
Foto: Arhiv CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 05:10