StoryEditorOCM
Arhivaministarska nada

Lorencin: Priželjkujem da IDS ostane u koaliciji sa starim partnerima

Piše PSD.
9. rujna 2015. - 17:24
Ministar turizma Darko Lorencin, član IDS-a i predsjedništva te stranke, u srijedu je gostujući u programu zagrebačkog radija Soundset Plavi kazao kako on kao ministar u sadašnjoj Vladi priželjkuje da IDS ostane u koaliciji sa starim partnerima.

Lorencin je time odgovorio na pitanje novinara toga radija hoće li IDS ostati u koaliciji sa SDP-om ili će možda na predstojeće izbore samostalno, dodajući i da je to 'teško' pitanje za njega kao člana Vlade.

"Teško je to pitanje za mene kao člana ove Vlade, ali kao takav priželjkujem da IDS odluči da ide sa starim i ovim novim partnerima u domovinsku koaliciju, i da se mene pita ja bih ostao i to je logično", kazao je Lorencin.

Dodao je i da "tu nije u pitanju stvar političkog opredjeljenja, nego što stranka želi imati jednu listu konkretnih projekata i konkretan plan, što je u ovoj fazi (...) teško za definirati, ali s druge strane IDS kao takav traži vrlo jasno definiranje što će se raditi u idućem periodu".

Na pitanje je li IDS nešto uvjetuje pozicijama u Vladi kazao je da on osobno ne, dodajući i da on ne sudjeluje u pregovorima, ali da se s kolegama iz stranke redovno čuje te da je u predsjedništvu stranke.

"Mislim da tu nije pitanje s kime koalirati, a idući tjedan stranka ima svoja tijela koja će odlučiti o tome", kazao je Lorencin.

(H), FOTO: Arhiva/CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. svibanj 2024 17:01