StoryEditorOCM

Nevrijeme pogodilo Vrgorac - pod vodom više od 100 hektara voćnjaka i vinograda

Piše PSD.
5. prosinca 2014. - 13:20
Kiša koja s manjim prekidima pada na vrgoračkom području desetak dana donijela je mnoge probleme, posebno grmljavinsko nevrijeme koje je u noći s četvrtka na petak pogodilo Vrgoračku krajinu, kad je prema nekim mjerenjima za nekoliko sati palo više od 50 litarakiše po četvornom metru.

Iz brojnih vrgoračkih sela stižu informacije kako su stradali televizori i telefoni. Pune ruke posla imat će ovih dana tehničari HT-a.

Zbog obilnih padalina i učestalih pljuskova u posljednjih nekoliko dana udarali su brojni izvori u poljima, ali i po brdsko-planinskim selima.

Procjenjuje se da je pod vodom u Rastoku i Jezeru, više od 100 hektara vinograda i voćnjaka, a po lokalnim i županijskim prometnicama zabilježeni su i manji odroni.

Jedina dobra stvar u cijeloj ovoj priči za rekreativne ribolovce su nabujala vrela, na kojima će se sad moći zapet vrše, i uhvatit koji kilogram plotice i gobice za dobar brudet.

- Na sreću, nismo imali nikakvih dojava u vezi poplava i težih nesreća - kazao nam je Vinko Markotić, zapovjednik vrgoračkog DVD-a.

MATE PRIMORAC
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 21:11