StoryEditorOCM
DalmacijaSJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

Solin: manje novca u proračunu

Piše PSD.
3. kolovoza 2009. - 15:33

Solinski gradski vijećnici jednoglasno su usvojili izvještaj o izvršenju gradskog proračuna za prvih šest mjeseci 2009. godine. Prvi dio godine Grad je uprihodio nešto manje od 48 milijuna kuna, što je 44,5 posto prihoda od godišnjeg plana.

Kako je izvijestila pročelnica za financije Tihana Žižić, do manjeg prihoda došlo je zbog dva razloga, prvo jer je izostala planirana kapitalna pomoć iz državnog proračuna u iznosu od 5,4 milijuna kuna i vrlo je izvjesno da taj novac neće ni stići.

Drugi razlog je manja uplata komunalnog doprinosa, od planiranih 14 milijuna kuna do sada je uprihođeno tek 4,9 milijuna i pitanje je koliko će, s obzirom na krizu, uopće doprinosa biti uplaćeno pa će tako solinski proračun najvjerojatnije zahtijevati još minimalno jedan rebalans do kraja godine.

Isto tako, na ovoj je sjednici odlučeno da se neće povećavati mjesečne naknade gradskim vijećnicima koje već šest godina iznose 1000 kuna, a odlučeno je i da će predsjednici mjesnih odbora dobivati 700 kuna mjesečne naknade za svoj rad.

Među aktvnostima koje će se poduzeti radi uštede, predsjednik Gradskog vijeća dr. sc. Kajo Bućan izvijestio je kako se ove godine prigodom proslave Dana grada i Male Gospe nakon svečane sjednice neće prirediti tradicionalni domjenak, a dogradonačelnik Dalibor Ninčević kazao je kako Grad, iako za to postoje objektivne potrebe, ni ove godine neće podizati cijene vrtića, već će se novac koji nedostaje za normalno funkcioniranje pokušati uštedjeti unutar same vrtićke kuće “Cvrčak”.

Ovu informaciju Ninčević je nadopunio i time kako će se u listopadu ili studenom napokon otvoriti novi vrtić u zgradi Romić, čime će konačan broj od 140 neupisane djece biti prepolovljen.

v. boban /EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. rujan 2024 19:23