StoryEditorOCM
DalmacijaGRLJUŠIĆ ISPUNIO OBEĆANJE

U Vrgorcu pokrenut volonterski centar

Piše PSD.
23. rujna 2015. - 21:19
Više od stotine starih i nemoćnih ljudi po Vrgoračkoj krajini dulje od godinu dana bilo je prepušteno samo sebi sve dok Ministarstvo socijalne politike i mladih krajem travanja prošle godine nije odlučilo promijeniti model pomoći i način financiranja.

Naime, do tada je devet djelatnika vrgoračkog Crvenog križa obilazilo brojna vrgoračka sela, pomagalo starijim i nemoćnim sve što je trebalo: vodili ih liječniku, donosili lijekove, cijepali drva, čistili kuću, donosili spizu, pa i sate provodili s njima u razgovoru, što je nekad bilo važnije od cijele pomoći, jer mnogima od njih jedan dobar razgovor bio je „pravi lijek za dušu“.

No, zbog promjena načina financiranja devet djelatnika Crvenog križa ostalo je bez posla, a stari i nemoćni bez pomoći.

Međutim, u svom predizbornom programu mladi vrgorački gradonačelnik Rudolf Grljušić, obećao je biračima da će osnovati volonterski centar za pomoć starim i nemoćnim, po uzoru kako je to u Njemačkoj osnivao CDU. Grljušić je ovih dana to i ispunio. Pokrenut je volonterski centar.

- Volonterski centar će se brinuti o starima i nemoćnima, a u njemu će volontirati iskusni liječnici i desetak mladih koji će ljudima pomagati u svakodnevnim poslovima. Ovom prilikom pozivam sve koji žele da im se pridruže, kazao je Grljušić. I Splitsko-dalmatinska županija će pomoći u realizaciji ovog projekta.
M. PRIMORAC

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 12:22