StoryEditorOCM
Hranaprijedlog za ručak

Savršen spoj gljiva i sira: iskoristite ostatke kruha u jelu koje će oduševiti i najveće gurmane

Piše PSD.
16. rujna 2015. - 15:48
Vječni problem svakog kućanstva glasi: što sa starim kruhom. Šteta ga je baciti, a, opet, nije ga baš fino jesti. Osim ako znate kakav dobar recept. Ne znate? Evo, sad ćete ga doznati. Donosimo recept za stratu, vrstu složenca u kojem se izmjenjuju slojevi starog kruha i sočnog nadjeva. U ovoj verziji u nadjevu su gljive i kremasti sir brie, što u kombinaciji sa začinima, dižonskim senfom, vinom Sauvignon blanc i vrhnjem predstavlja neodoljiv spoj.

Evo recepta

oko pola kilograma starog kruha (ili svježeg, lagano tostiranog)
oko pola kilograma miješanih gljiva po vašem izboru
1 kolut sira Brie, očišćen od kore i narezan na kockice
ribani parmezan
9 jaja, lagano umućenih
2 žlice ulja
1 mlada kapulica, nasjeckana
1-2 česna češnjaka, usitnjena
grančica majčine dušice
pola šal...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 08:25