StoryEditorOCM
DalmacijaTražilo se misto više

Mlada misa u Radobilju: cilo selo stalo uz svoga don Miroslava

Piše PSD.
20. srpnja 2015. - 19:54

Sin Čovječji nije došao da bude služen, nego da služi i život svoj dade kao otkupninu za mnoge”, geslo je to pod kojim je u nedjelju u prepunoj crkvi Posrednice svih Milosti u župi Katuni-Kreševo svoju mladu misu rekao mladomisnik don Miroslav Rubić.

Svečana proslava počela je od stare crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije odakle se mladomisnik u pratnji svojih roditelja, članova udruge stražara Kristova groba i brojnog klera u procesiji uputio prema novoj crkvi. Na crkvenom pragu don Miroslav Rubić dobio je blagoslov svojih roditelja.

’Put koji obećava spasenje’

Nakon dolaska pred žrtvenik Gospodnji, mladomisnik je dobio prigodne darove od svojih župljana, a na koncu mu se obratio i mjesni župnik don Mijo Grozdanić, zahvaljujući svevišnjem što je don Miroslav izabrao put spasenja, put istine i nade upravljajući svoje molitve za nove pastire koji će prenositi Kristovu riječ.

- Zahvalimo Bogu što nam je dao ovu milost da danas i ovih dana svjedočimo novom naraštaju svećenika u našoj nadbiskupiji. Izabrali su put koji nije nimalo lak, ali obećava spasenje svima koji slušaju riječ Božju. Stoga, ovo je dar od Boga i kao takav neka obilježi živote svih svećenika - kazao je tijekom propovijedi don Tomislav Bašić.

Blagoslov i čestitke

Zahvalan Presvetom Trojstvu na pozivu i daru svećenstva iz kojeg, kako je kazao, proizlazi sva njegova radost i milost na životnom putu, uputio je blagoslov svim okupljenima posebno svojoj obitelji kao i svima ostalima koji su ga svojim molitvama, primjerom i prijateljstvom pratili na tom putu. U svom govoru prepunom emocija posebnu zahvalu uputio je braći svećenicima, kolegama mladomisnicima koji su uveličali misno slavlje, kao i časnim sestrama. Posebno se osvrnuo na uloženi trud sadašnjeg radobiljskog župnika don Mije Grozdanića kao i njegova prethodnika don Većeslava Šupuka koji je onako u svom stilu čestitao don Miroslavu.

Užežin svečanosti mladomisništva, prethodila je trodnevna duhovna priprava koju su predvodili domaći sinovi don Matislav Vilić, don Ivan Kovačević i don Ivica Babić.

Danima su trajale pripreme za ovaj veliki dan za koji je, osjetilo se to živjela cijela župa Radobilja. Više od stotine volontera sudjelovalo je u organizaciji velikog ručka za oko tisuću uzvanika pokraj obiteljske kuće na Prpuši i nikome nije ničega pofalilo, a za tu prigodu oni su bili konobari, dostavljači, kuhari..., ali u prvom redu iskreni prijatelji.

MLADEN NEJAŠMIĆ

FOTO: Ivo Ravlić/CROPIX


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 17:11