StoryEditorOCM
Dalmacijabunt u sućurcu

Otpušteni iz Željezare: Plaće do utorka ili idemo u radikalne akcije!

Piše PSD.
8. svibnja 2015. - 13:42
/ Naši su zahtjevi da poslodavac isplati zaostale plaće i nakon toga ćemo sjesti s njim i razgovarati. Ukoliko se to ne dogodi, u utorak ćemo poduzeti radikalne mjere, jer se očigledno preko institucija ne može ništa riješiti - kazao je to Zvonko Šegvić, predsjednik Nezavisnog sindikata Brodosplita, koji odnedavno ima svoju podružnicu i u Adria čeliku, na skupu radnika održanom danas na parking prostoru ispred tvornice u Kaštel Sućurcu.

Skupu 80-ak od ukupno 190 zaposlenika nazočio je i pozvani kaštelanski gradonačelnik Ivan Udovičić koji je radnicima iskazao podršku u rješavanju njihovih opravdanih zahtjeva.

Šegvić je pozvao "gospođu Merkelicu" da odgovori može li u Njemačkoj netko neisplatiti plaću pet mjeseci i dalje raditi, te pohvalio radnike zbog odluke da se bore, jer ima onih u drugim poduzećima koji su, kaže, odustali od borbe.

Šegvić je pozvao državno odvjetništvo da zbog neisplate plaća podigne kaznenu prijavu protiv uprave željezare.
Skup radnika održan je na parkingu Adria čelika, unatoč upozorenju istaknutom na ulazu u tvrtku da za takvo što, budući da je riječ o privatnom posjedu, treba posebno odobrenje, koje, prema našim saznanjima nije zatraženo.

S obzirom na to, pozvana je i policija, koja nije morala intervenirati jer je sve proteklo u redu.

JADRANKA MATIĆ
FOTO: ANTE ČIZMIĆ / CROPIX




Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 04:32