StoryEditorOCM
Dalmacijapale se svjećice

Sajam u Solinu: stiže Djed Božićnjak i pjevaju klape

Piše PSD.
19. prosinca 2014. - 17:16
Povorkom s Djedom Božićnjakom i vilenjacima u kočiji, uz pratnju bubnjeva i “Solinskih mažoretkinja” koja kreće 20. prosinca u 10 sati od centra Solina, počinju petodnevna događanja vezana za otvaranje “Božićnog sajma” u staroj Gašpinoj mlinici.

Djeda Božićnjaka plesom će u Gašpinoj mlinici dočekati “Solinski bubamarci”, a program za najmlađe bit će tako priređen svakoga dana do 24. prosinca.

Tako će u mlinici od ove subote od 17 poslijepodne, za djecu biti priređene radionice božićnih ukrasa pod vodstvom Lucije Gelo, te bajkaonice s Andrijanom Vicković, dok će predvečer od 19 sati svakoga dana nastupati po jedna klapa: “Balatura” iz Kučina, “Vokalisti Salone”, “Krunik” - Kučine i klapa KUD-a “Salona”.

Tijekom dana će od 9 do 12, te od 16 do 21 sat biti otvoren sajam, a osim što će se moći razgledati solinske jaslice ispred mlinice, u ponudi izlagača bit će kuglica za bor, cvjetnih aranžmana i raznih drugih božićnih ukrasa, knjiga, autohtonih proizvoda, ručnih radova..., dok će se moći uživati i u božićnim delicijama konobe pizzerije “Slap” uz kobasice, kuhano vino i slatko, poručuju iz solinske Turističke zajednice kojoj su se u organizaciji pridružili Grad Solin, koncesionar Gašpine mlinice - tvrtka “Septima” i Udruga Solinjani.

Cijena ulaznica u mlinicu bit će 10 kuna za odrasle, a pet za djecu, a pogodnost je obiteljska ulaznica od 20 kuna za roditelje s djecom. Svaki dan sajma prvih 75 djece će dobiti poklon paketić Djeda Božićnjaka.

Program će u mlinici biti priređen i na Badnjak, kao zatvaranje sajma.
M.Sesartić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 07:38