StoryEditorOCM
Dalmacijapao dogovor

Makarska: prodaja ribe ponovno uz rivu

Piše PSD.
4. studenog 2014. - 17:55
Nakon petomjesečne zabrane prodaje ribe s ribarskih brodova privezanih uz makarsku gradsku rivu, ribari od utorka, 4. studenog ponovno mogu prodavati ribu u gradskoj luci.

Rezultat je to dogovore sa sastanka ribara s makarskim gradonačelnikom Tončem Bilićem i ravnateljem Županijske lučke uprave Domagojem Maroevićem.

Riba s koča, plivarica i drugih ribarskih brodova, uz obvezu poštivanja Pravilnika o redu luci, moći će se prodavati uz gradsku rivu u operativnom dijelu gradske luke do Uskrsa, kazao je novinarima gradonačelik Bilić dodajući kako bi se ribarima prodaja ribe u gradskoj luci mogla dopustiti sljedećeg ljeta nakon što bude završen novi lukobran. Naime, sve će jahte i jedrilice biti privezane na vezovima novoizgrađenog lukobrana pa će operativni dio luke biti slobodan za privez ribarskih brodova.

Ribari su zahvalni Gradu i Lučkoj upravi koja im je inače svojom odlukom pet mjeseci priječila prodaju ribe u gradskom, portu, te su dodali kako se riba uz rivu prodaje već tridesetak godina i od nje i turizma žive oni i njihove obitelji.

Tako će građani Makarske i nadalje u jutarnjim i poslijepodnevnim satima moći kupiti svježu ribu s brodova, a gradu je vraćena ribarska tradicija što je podržava i Europska komisija.

(H)
FOTO: CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 22:13