StoryEditorOCM
Dalmacijazapušteno blago

Komunalci će urediti okoliš oko bivšeg hotela 'Palace', a vlasnike čeka kazna

Piše PSD.
10. srpnja 2015. - 18:00

Hotel “Palace”, nekoć najreprezentativniji hotelsko-turistički kompleks u Kaštelima, danas je pusta šikara i uz nekadašnji “Jugovinil” i Zeničko odmaralište najveće ruglo grada. Zbog brojnih pritužbi građana na sami okoliš oko hotela, gdje se grane stabala nadvijaju nad javne površine, odlučili su reagirati u nadležnom gradskom odjelu za komunalu.

Kako nam je potvrdila pročelnica za komunalu Marija Pelivan, Grad će sam obaviti poslove uređenja okoliša, a vlasnici će biti kažnjeni u iznosu od tri do osam tisuća kuna.

Okupljalište narkomana

- Već duže vrijeme pokušavam stupiti u kontakt s vlasnicima prostora nekadašnjeg “Palacea” i Zeničkog odmarališta da bismo ih opomenuli da svoje prostore održavaju u skladu s Odlukom o komunalnom redu. Na bezbroj poziva i dopisa koje smo im uputili nema nikakvih odgovora i ništa nam drugo nije preostalo nego krenuti u akciju i sami odraditi poslove uređenja okoliša, a vlasnike kazniti jer su neodgovorni, kazala nam je pročelnica Pelivan, apelirajući i na građane koji ne uređuju svoje okućnice i nagrđuju time javne površine.
Osim okoliša koji je krcat smećem, prostor hotela “Palace” okupljalište je i narkomana, a prije desetak dana skupina maloljetnika popela se na predzadnji kat hotela i razbijala sve pred sobom.

- Letjeli su prozori, stakla. Bilo nevjerojatno što su ta djeca radila. Rušili su sve pred sobom, čak su se vješali na balkonske ograde koje stoje na visini od dvadeset, trideset metara. Strašno. Prolaznici su se zgražali i promatrali ih u nevjerici, prepričava nam nedavni događaj Marica Lozo, koja često prolazi šetnicom ispod hotela.
Vlasnici hotela dobrim su dijelom krivci za ovakvo ponašanje jer hotel nisu osigurali, dodaje Lozo i upozorava da se u unutrašnjost hotela, gdje smo i mi zavirili, može ući sa svih strana.

A unutra je svega, od smeća, zapaljenog namještaja, razbijenog i razbacanog stakla, narkomanskog pribora....
Ništa bolje nije ni korak dalje. Oko nekadašnjeg Zeničkog odmarališta, unatoč tome što su komunalci odvezli brojne kamione otpada, opet se stvaraju gomile smeća. I to sve pred očima brojnih prolaznika koji šetaju tim dijelom grada uz more.

- Jedino što možemo napraviti jesu ovakve mjere koje sam spomenula. Nevjerojatno je da se vlasnici oglušuju na brojne pozive i dopise i svoje prostore drže u ovakvom stanju. S obzirom na to da predstavljaju opasnost za građane, ovakvo ponašanje se više neće tolerirati, poručila je pročelnica Pelivan.

Jakov Žarko
Snimio Zvonimir BARIŠIN /CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 12:21