StoryEditorOCM
DalmacijaZavršetak predviđen za 2 godine

U Kaštel Starom otvoreni radovi na vodovodu vrijednom 7 milijuna kuna

Piše PSD.
17. lipnja 2015. - 16:49
Župan Zlatko Ževrnja i gradonačelnik Kaštela Ivan Udovičić u srijedu su svečano otvorili gradilište gdje su započeli radovi na izgradnji vodoopskrbnog cjevovoda 1. i 2. zone vodoopskrbne mreže Radun - vodoopskrbni podsustav Kaštel Lukšić - Radun (2. Faza).

Investiciju tešku više od 7 milijuna kuna finaciraju Grad Kaštela i županija i to podjednakim udjelom od 50 posto. Predviđeno vrijeme trajanja radova je 24 mjeseca, a Izgradnja kompletne vodoopskrbne mreže podsustava Kaštel Lukšić – Radun podijeljena je u dvije faze.

Vodoopskrbni cjevovodi I. faze su već izgrađeni, a jučer započeti radovi II. faze izgradnje su podijeljeni na I zonu i II zonu vodoopskrbe naselja Radun - Lukšić.

- Ono što smo obećali u predizbornoj kampanji sada i realiziramo. Cilj nam da do kraja mandata svi građani naseljeni poviše magistrale dobiju pitku vodu. Prije godinu dana izgrađeno je 6 kilometara vodoopskrbne mreže na koju se spojilo oko 250 kućanstava. I u ovoj fazi gradi se oko šest kilometara mreže za novih 500 kućanstava. Iduće godine kreću radovi na izgradnji vodospreme Gomilica-Kambelovac - najavio je gradonačelnik Udovičić.

Župan Ževrnja dodao je kako se radi o iznimno važnom projektu jer 9 tisuća kaštelana živi bez vode.

- Županija je za ovu investiciju izdvojila 3,5 milijuna kuna, a moram kazati kako će Županija sudjelovati finacijski kada se bude gradila vodoopskrba za Gomilicu i Kambelovac. U teškim vremenima kada su nam zbog porezne reforme uskraćeni financijski prihodi, ipak investiramo, jer se ovdje, mislim na prvom mjestu na Kaštela, ovi projekti moraju realizirati kako bi naši građani napokon dobili vodu. Kada je u pitanju vodoopskrba, Kaštela su u najtežoj situaciji, i upravo stoga investiramo u ovaj grad - kazao je Ževrnja.

Izvođač radova je Vodoprivreda Split d.d.


JAKOV ŽARKO
FOTO: ZVONIMIR BARIŠIN / CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. travanj 2024 21:19