StoryEditorOCM
Dalmacijadugoročni planovi

Supetar izrađuje strategiju razvoja

Piše PSD.
3. ožujka 2015. - 12:24

Nakon što je u prošloj godini Grad Supetar uspio izmiriti većinu naslijeđenog duga od 22 milijuna kuna, od čega se 10 milijuna kuna odnosilo na prispjele ovrhe, sada je pokrenut proces izrade Plana razvoja grada i strategije razvoja turizma.

Riječ je o strateškim razvojnim dokumentima koji će dugoročno definirati razvoj toga jedinoga bračkoga gradskog središta. Odlukom Gradskoga vijeća već je osnovan radni tim dok je gradonačelnica Ivana Marković utemeljila partnersko vijeće koje čini 40 članova iz svih područja rada i djelovanja. Sve će biti javno i transparentno, najavila je gradonačelnica, te dodala kako je bitno potaknuti pitanje što svaki stanovnik Supetra može učiniti za svoj grad.
U ovu godinu Supetar je ušao i s velikim infrastrukturnim projektima, nabavljena je novo komunalna oprema, izmijenjena je kompletna rasvjeta u energetski učinkovitu...U suradnji s Fondom za zaštitu okoliša krenula je sanacija gradskog deponija.

Grad je sklopio i vrlo važan ugovor s Inom o osiguranju zemljišta za gradnju nove benzinske postaje u poslovnoj zoni te će se na taj način riješiti dugogodišnji problem prometa u luci Supetar te izgraditi suvremena benzinska stanica, središnja na otoku. Supetar je uspio riješiti nagomilane gubitke, pa je u 2015. godinu ušao bez blokade računa i s izmirenim obvezama.

Ukupni prihod u lanjskoj godini bio je “težak“ 36.428.933,00 kuna što čini rast od čak 61 posto dok su rashodi iznosili 27.686.080,00 kuna, a bili su za 5 posto manji u usporedbi s prethodnom godinom.
- Višak prihoda nad rashodima na kraju 2014. iznosio je 8.742.553,00 kune te nakon što se pokrije naslijeđeni gubitak iz ranijih godina u iznosu od 12.247.434,00 kuna ostaje nam još 3,5 milijuna kuna za pokriće ukupnoga manjka. Sada se puno lakše diše jer je ono najteže ostalo za nama - zaključila je Ivana Marković.


I. RADIĆ


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 15:43