StoryEditorOCM

Povelja grada Komiže Milosrdnim sestrama sv. Križa

Piše PSD.
5. prosinca 2014. - 15:56
Radionicama za mlade “Barake Palagruzone”, koje će potrajati do nedjelje, i dječjom priredbom u vrtiću u organizaciji Grada, Turističke zajednice i Udruge “Palagruza” u Komiži je počeo program proslave Dana grada, blagdana sv. Nikole.

U petak će biti održana školska priredba u Spomen-domu, a u 20.30 sati u galeriji “Boris Mardešić” održat će se književna večer “Jakša Fiamengo i gosti“, na kojoj će osim akademika Fiamenga nastupiti glumica Ksenija Prohaska, te klape “Gusarica“ i “Liket“. U Pošpilju će, s početkom u 22 sata, koncert za mlade održati grupa “Silente“ iz Dubrovnika.

U subotu će na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Milosrdnim sestrama sv. Križa biti dodijeljena Povelja grada Komiže za kolektivne uspjehe i zasluge. Nakon polaganja vijenaca na Središnjem križu na gradskom groblju, prema stoljetnoj tradiciji, ispred župne crkve sv. Nikole bit će zapaljen žrtveni brod uz procesiju i koncelebriranu svetu misu.

Subotnje poslijepodne rezervirano je za dvodnevni boćarski turnir kojim će BK “Komiža” obilježiti 25. obljetnicu postojanja, a u 20 sati u Spomen-domu počet će klapski koncert na kojemu će uz domaćine, ženske klape “Issa“, “Gusarica“ i muške klape “Komiža“ i “Liket“, nastupiti brojni gosti s otoka Lastova, ženska klapa “Ladesta“, muška klapa “Fumari“, te članovi KUD-a “Lastovo“ koji će plesati stare lastovske plesove s Pokladarskim kolom. Nakon koncerta u Spomen-domu, domaći moto klub “Garbin“ organizira rock koncert za mlade.

Program završava u nedjelju finalnim natjecanjima u boćanju i Radionicama za mlade. Suorganizatori ovogodišnjeg programa su: udruga “Lavurat za poja”, udruga SVIMA, moto-klub “Garbin”, OŠ “Komiža”, dječji vrtić Komiža i BK “Komiža”.
Bogoljub Mitraković
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 16:10