StoryEditorOCM

Na trogirskom groblju gradit će se 82 grobnice

Piše PSD.
1. studenog 2014. - 00:33
U tijeku je izgradnja novih obiteljskih grobnica na sjevernom dijelu trogirskoga gradskoga groblja. Riječ je o investiciji vrijednoj oko milijun kuna. Prema informaciji Zlatka Rožića, predsjednika Uprave “Trogir holdinga” koji je izvođač radova, grobnice će se graditi u dvije faze.

U prvoj koja je u tijeku na sjeverozapadnoj strani izgradit će se 82 grobnice. Do sada ih je završeno 15, a za oko mjesec dana bit će još njih 50 koje će se predati vlasnicima. Sastavljaju se Ugovori za drugu fazu gradnje na sjeveroistočnom dijelu groblja gdje će se izgraditi 100 grobnica. Taj posao bi prema Rožićevim riječima trebao započeti početkom iduće godine.

Podsjetio je kako su građani iskazali veliki interes za kupnju grobnica na tom dijelu te da će “Trogir holding” ovih dana objaviti oglas za prodaju.

Inače, trogirsko groblje staro je 165 godina. Iako mu je površina 18.000 četvornih metara te broji 1700 grobnica, ono zbog porasta broja stanovnika posebice u proteklih petnaestak godina više nije moglo udovoljiti potrebe građana za grobnicama zbog čega je bilo prijeko potrebno njegovo proširenje. Odlukom Gradskoga poglavarstva Grad Trogir je otkupio zemljište za tu namjenu na sjevernom dijelu.

Ovo je jedan od većih zahvata u protekla dva desetljeća. No, prema projektu ne radi se samo o gradnji novih grobnica već i o njegovom cijelom uređenju u koje je uključeno popločavanje, hortikulturno uređenje, izgradnja kazeta za urne te okolnih zidova što bi mu trebalo dati sasvim drugi izgled i vizure - istaknuo je Rožić.
Gordana Dragan
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 19:34