StoryEditorOCM
DalmacijaLJUDI, POMOZIMO

'Vjeruj i djeluj': koncert u Komiži za Andrijino liječenje

9. travnja 2016. - 14:08
Andrija Lipanović je pri padu s gradilišta ozlijedio leđa i ostao invalid DUJE KLARIĆ/EPH

Znate priču o Andriji Lipanoviću, mladom Splićaninu, koji je prije godinu i pol dana na radnome mjestu, padom s krova kuće, postao težak fizički invalid s dijagnozom tetraplegičara? Zahvaljujući bistroj glavi i zdravom duhu, uz pomoć obitelji i fizioterapeuta, polako se oporavlja, no još uvijek je prikovan za invalidska kolica i ovisan o pomoći najbližih.

Kako bi mu pomogli oko financiranja dugotrajne rehabilitacije i omogućili kvalitetniji život, njegovi su prijatelji pokrenuli humanitarnu akciju pod nazivom "Vjeruj i djeluj". Kartonske škrabice sa službenim logom akcije raspoređene su po brojnim splitskim i dalmatinskim kafićima, pa organizatori pozivaju sve ljude dobre volje da daju svoj prilog kako bi pomogli ovom mladom čovjeku, suprugu i ocu malodobnog dječaka.

U tijeku je organiziranje malonogometnog turnira u kojem će se skupljati novac za Andrijino liječenje, a njegovi prijatelji iz Moto-kluba "Garbin" idućeg vikenda, 16. travnja, u Komiži organiziraju i humanitarni koncert. Nastupat će grupa M.O.R.T., a sav prihod ide za Andriju, porijeklom Višaninu.

- Molimo sve ljude dobrog srca i volje da svojom humanošću i nesebičnošću, minimalnim donacijama ili bilo kakvom vrstom pomoći, sudjeluju u prikupljanju novca za daljnje liječenje, bilo u Hrvatskoj ili vani, i nabavi ortopedskih pomagala - pozivaju Andrijini prijatelji preko Facebooka.

Poseban račun u svrhu ove humanitarne akcije otvoren je i u Privrednoj banci Zagreb: IBAN HR53 2340 0093 1117 5549 2, a uplate se izvršavaju na ime Andrijine sestre Andree Lipanović, budući da je ona nositeljica akcije. Detaljnije informacije mogu se dobiti na mobitel 091 596 9138.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 07:39