StoryEditorOCM
Dalmacijadobri ljudi

Hvarski darivatelji krvi u Sarajevu

Piše PSD.
28. listopada 2015. - 10:42
Kao i svake godine Gradsko društvo Crvenog križa otoka Hvara za svoje darivatelje krvi organizira izlet da bi se u nekom drugom gradu družili i zasluženo uživali, a između ostalog primili i zaslužena priznanja.

Sada je to bilo Sarajevo, što su spremno potpomogli Grad Hvar i Općina Jelsa.

- Obilježavanjem Dana darivatelja krvi Hrvatski Crveni križ želi odati počast i zahvaliti svim darivateljima koji daju krv i na taj način spašavaju mnoge ljudske živote.

Dan darivatelja krvi ujedno je prigoda za poticaj novim, a osobito mladim osobama na davanje krvi - kazala je Maja Budrović, ravnateljica GD Crvenog križa.

A plemenitim ljudima s otoka Hvara, koji nesebično pružaju svoju ruku da spasili nečiji tuđi život, u Sarajevu su dodijeljena priznanja za 1, 5, 10, 20, 25, 30, 40, 50 i 75 darivanja krvi.

Među njima svakako treba istaknuti one koji su to učinili najviše puta - Joška Martinića, Josipa Carića i Ivicu Beroša (40), te Peru Vidovića (50) i Jurja Marušića (75).

- Premda se darivanje krvi u Hrvatskoj provodi prema načelima dobrovoljnosti, anonimnosti, solidarnosti i besplatnosti moram javno reći da nema ljepšeg osjećaja nego dati krv za nekoga kome je neophodno potrebna.

Našim primjerima učimo i druge humanosti i solidarnosti, pa nam se ljudi nerijetko s ponosom priključuju, a ja vjerujem da će to činiti i ubuduće - rekao je Juraj Marušić (52), odlučan krv davati sve dok bude mogao.


Mirko CRNČEVIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 18:56