StoryEditorOCM
Dalmacijatradicija

Omiš slavi Dan grada i blagdan svetog Ivana Nepomuka

Piše PSD.
16. svibnja 2015. - 17:08
Povodom Dana grada i blagdana svetog Ivana Nepomuka, zaštitnika Omiša, na ušću Cetina jutros je održana misa i tradicionalna procesija u kojoj je sudjelovalo više stotina građana.

Kao i svake godine, misa se, zahvaljujući zvučnicima postavljenim po brojnim omiškim kalama, čula u čitavom gradu, a dok su jedni grintali zbog buke većina je ipak zadovoljno slušala riječi kotorskog biskupa, monsinjora Ilije Janjića, koji je predvodio centralno misno slavlje.

Misi u župnoj crkvi sv. Mihovila prethodila je svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su dodijeljena javna priznanja za 2014. godinu, a čelni ljudi grada dan su započeli polaganjem vijenaca za sve poginule u Domovinskom ratu kod centralnog križa na gradskom groblju.

Bogat slavljenički program uključuje mnogobrojna sportska događanja, turnir u balotama, košarci te malom nogometu, a ceh omiških ugostitelja sugrađane će počastio „Omiškom tećom“ – tradicionalnim specijalitetom s njokima i bobom.

Kako i priliči svjetskoj klapskoj metropoli, za večeras je nastavljen svečani koncert u organizaciji Festivala dalmatinskih klapa, dok će se za dašak luksuza pobrinuti gradsko Udruženje obrtnika koje je organiziralo, sada već tradicionalan, glazbeno-scenski spektakl i reviju frizura brojnih frizerskih salona koji djeluju na području Grada Omiša.



MARIN KATUŠIĆ
FOTO: ANTE ČIZMIĆ / CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 06:53