StoryEditorOCM
Dalmacijaodbijenica loziću

Milna zbog neusvajanja proračuna ide na prijevremene izbore

Piše PSD.
23. prosinca 2014. - 20:53
Na sjednici Općinskog vijeća Milne koja je održana u utorak navečer  nije prihvaćen proračun kojega je predložio načelnik Frane Lozić (SDP).

To znači da tu bračku općinu u Novoj godini očekuju izvanredni izbori, a do novih izbora Općinu će  voditi povjerenik kojega će imenovati Vlada Republike Hrvatske.

Na sjednici milnarskog parlamenta koja je protekla bez tenzija i teških riječi bilo je nazočno 7 od 11 vijećnika. Dva vijećnika iz redova SDP podigli su ruku za usvajanje proračuna dok je pet vijećnika bilo protiv, a četvorica se nisu pojavila Na sjednici.

Posljednja sjednica Općinskog vijeća u ovom sazivu  trajala je  rekordno kratko jer je za svega nekoliko minuta, bez rasprave, proračun težak blizu 12,5 milijuna odbijen.

Većina vijećnika na sjednicu je stigla bez materijala koja su dobila  u pozivu. Na početku je načelnik Lozić pojasnio izmjene koje je napravio u odnosu na prethodnu sjednicu s koje je bio povukao proračun.

Tek nakon što je utvrđeno kako proračun nije usvojen vijećnici su imali za potrebu pojasniti taj čin.

Žiro račun milnarske općine, ustvrdio je Krsto Brkuljić (HNS) , blokiran od svibnja  i to u iznosu od 11 milijuna kuna od tvrtke Hansen Dalmatiko za što je okrivio načelnika Lozića.  

Siniša Poklepović (HDZ) je pojasnio da je proračun svojevrsni politički alat i njegovim odbijanjem su ukazali što misle o načelnikovom radu.

Po mišljenju predsjednika Općinskoga vijeća Luke Marinovića (SDP), proračun je trebalo prihvatiti  jer uostalom, kazao je, nitko nije izrekao primjedbe na njegov prijedlog. Zamjerio je pojedinim vijećnicima da su zbog svog ega i želje da oni postanu načelnici krenuli u rušenje aktualnog načelnika Lozića.

Na završetku sjednice općinski  „poteštat“ Frane Lozić je svim vijećnicima čestitao Božićne i Novogodišnje blagdane.

Snimio i napisao: IVICA RADIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 11:06