StoryEditorOCM
Dalmacijarokovi obnova ceste lovreć - imotski potrajat će dva mjeseca više od planiranog

Imotski: arheološki nalazi i kiša produljili rokove obnove

Piše PSD.
2. prosinca 2008. - 18:29

Produžit će se rok obnove dijela državne prometnice D-60 od Lovreća do Imotskog. Obnova je trebala biti gotova krajem siječnja 2009. godine, no zasigurno će se produžiti za još dva mjeseca, a možda i više. Također, kasnit će i puštanje prometa preko novoobnovljenog mosta na Kamenmostu. Već davno najavljen rok do 10. prosinca, pomaknut će se pet, a možda i više dana.

 - Upravo na toj dionici D-60, dugoj svega stotinjak metara, od skretanja za Agrokoku do samog središta Kamenmosta, izvođačima su se ispriječila dva velika problema. U prvom redu, to je arheološko nalazište, koje je sada ispitano i dozvoljen nam je nastavak radova. Zbog njega smo nekoliko dana morali obustaviti radove na dijelu te dionice. Također, jake kiše koje padaju posljednjih dana, uvjetovale su da jednostavno nismo mogli raditi. Nadam se da će umjesto 10. prosinca, most biti u funkciji 15. prosinca, riječi su Dominka Veže iz Hrvatskih cesta.

Upravo je zatvaranje prometnice preko mosta na Kamenmostu kompletno poremetilo normalan tijek komunikacije od Imotskog prema Splitu, ali i od graničnog prijelaza u Vinjanima Donjim prema unutrašnjosti. Nije izgledno, također, da se, zbog upornosti i nerazumijevanja nekih stanovnika Lovreća i neriješenih imovinsko-pravnih problema, obnovi prometnica kroz samo središte toga mjesta. Očekivalo se da će tu radovi biti gotovi do Božića, no sada je sigurno da će ući duboko u siječanj sljedeće godine. Na fotografiji: Izvođačima su se ispriječili arheološko nalazište i kiša, pa će radovi kasniti.

Braco Ćosić / EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2024 09:38