StoryEditorOCM
Dalmacijavole medalje

Pozlatile se kaštelanske mažoretkinje

Piše PSD.
21. rujna 2015. - 13:13
Kulturno/umjetničko društvo “Korak”, u sklopu kojega djeluje i sekcija Mažoretkinja grada Kaštela, bilo je domaćin regionalnog turnira klubova Saveza mažoretkinja i pom-pon timova Hrvatske s područja Dalmacije.

Tako su se djevojčice i djevojke iz četiri kluba: Mažoretkinje grada Imotskog, Mažoretkinje grada Splita, Plesna udruga “Boolywood” iz Vodica i domaćin Mažoretkinje grada Kaštela, predstavile kaštelanskoj publici s raznim formacija mažoret-plesa, pobravši pljesak za svoje umijeće.

– Turnir je održan u Gradskoj dvorani u Kaštel Sućurcu pod pokroviteljstvom Grada Kaštela. Bilo je zanimljivo, ali i dosta neizvjesno pratiti nadmetanje djevojaka u borbi za odličja – doznajemo od Ivana Tošića, potpredsjednika KUD-a “Korak”, koji je posebno naglasio uspjeh Mažoretkinja grada Kaštela koje su osvojile devet medalja, od toga šest zlatnih i tri srebrne, kao i četiri pokala, tri za prva mjesta grupne koreografije i jedno za drugo mjesto.

Kolajne najsjajnijeg sjaja osvojili su: Kiara Ivančić, Iva Veraja, Klara Džolić, Lorena Bojić u dječjoj formaciji štap, te Brigita Jerkan u solo kadeti štap, pa Matea Dlaka i Sandra Rogulj u duo-trio štap juniori, te Katarina Džolić i Magdalena Jerkan u duo seniori štap, kao i Lucija Vranješ, Brigita Jerkan, Adriana Vrvilo, Lara Zelić, Vedrana Zoko, Mia Kokan, Marija Kokan, Jelena Tomić, Lara Smojver – članice velike formacije classic kadeti, tim 1. Isti uspjeh bilježe Lucija Vranješ, Brigita Jerkan, Adriana Vrvilo, Lara Zelić, Vedrana Zoko, Mia Kokan i Andrea Vrbat u mini formaciji štap.

Turnir je bio prilika i za promoviranje novih trenerica Mažoretkinja grada Kaštela, sekcije koja djeluje pri KUD-u “Korak”, a to su Sarah Pastuović, Katarina Džolić i Magdalena Jerkan, koje su uz dosadašnje trenerice Jasminu Bearu i Miju Jerković pozvale sve djevojčice u dobi od četiri godine i djevojke do 25 godina da im se pridruže u mažoret-plesu.
Sandra Barčot

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 06:46