StoryEditorOCM
Dalmacijapriopćenje

Škaričić: Novac za sanaciju stijena je odavno osiguran

Piše PSD.
6. veljače 2015. - 19:25
Omiški HDZ poslao je javnosti priopćenje vezano uz izjavu ministra zaštite okoliša i prirode Mihaela Zmajlovića izrečenu u četvrtak na javnoj tribini o sanaciji stijena u Omišu.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Dobro je da je ministar Zmajlović došao u Omiš i najavio izvođenje radova na sanaciji stijena, pa makar to bilo i u predizbornoj kampanji za prijevremene izbore u gradu Omišu.

Ipak, podsjetio bih ga da sam napustio dužnost gradonačelnika Omiša s osiguranom potvrdom glavnog projekta sanacije stijena, te osiguranih 50 mil. kn u Fondu za zaštitu okolišta i energetsku učinkovitost, za tu sanaciju.

Isto tako početkom 2013. godine sastao sam se s japanskom delegacijom i profesorima Građevinskog fakulteta u Splitu. Tada smo dogovorili snimanje novo 3D tehnologijom, i ako smo već tada imali potvrdu glavnog projekta.

Nakon tog snimanja izmijenilo se niti deset posto od projektne dokumentacije. Potpuno je jasno da su radovi mogli davno početi, a na čemu sam ja kao gradonačelnik i inzistirao u Fondu, a projekt se mogao eventualno mijenjati tijekom izvođenja, a na osnovu 3D snimaka.

Stoga, pozivam ministra Zmajlovića i direktora Fonda Muellera, da hitno raspišu natječaj za izvođenje radova jer je novac osiguran u proračunu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u 2015. godini.

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Omiša
Ivan Škaričić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 22:37