StoryEditorOCM
DalmacijaISTI IM JE CILJ

Grad Stari Grad zajedno s udrugama: Imamo program za mlade sa škoja

Piše PSD.
24. studenog 2014. - 18:20
Grad Stari Grad je u suradnji s Udrugom mladih ‘Cima’ iz Staroga Grada, LAG-om ‘Škoji’ i Udrugom ‘Cedra’ iz Splita pokrenuo projekt ‘Lokalni program za mlade Grada Staroga Grada za razdoblje 2015. - 2018.’.

Riječ je o projektu koji je započeo s danom sklapanja ugovora s Ministarstvom socijalne politike i mladih (1. rujna 2014.), a njime im je predviđena financijska potpora u iznosu od 70.000 kuna za projektne aktivnosti.

- Cilj projekta je stvaranje uvjeta koji će pridonijeti zadovoljavanju potreba mladih, te podizanju kvalitete njihova života. U tu svrhu organiziran je predstavnički tim u kojem su, uz mene, Luka Radišić (Cima), Manuela Antičević (LAG ‘Škoji’), te Tomislav Mamić (Cedra).

Upravo je organiziran prvi tematski sastanak na kojem je izabran operativni tim mladih ljudi s područja Grada Staroga Grada, Hvara, Jelse i otoka Visa. Njihova zadaća je izrada istraživačkih metoda, provedba istraživanja o potrebama mladih na škoju, te izrada Lokalnog programa za mlade kroz razne edukacije i radne sastanke, kazala je Mihaela Petrić (Grad Stari Grad).
Mirko Crnčević

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 11:30