StoryEditorOCM

Referentni centar za žrtve nasilja kreće iz Splitsko-dalmatinske županije

Piše PSD.
15. srpnja 2015. - 11:45
Referentni centar za žrtve nasilja, državni projekt koji po prvi put uključuje mobilne timove za pomoć žrtvama nasilja u Dalmaciji, kreće iz Splitsko-dalmatinske županije, na inicijativu Udruge 'Bijeli krug'.

Livija Plančić, predsjednica 'Bijelog kruga' najavljuje kako će Referentni centar biti smješten u Splitu, pružat će pomoć žrtvama širom županije, a u planu je širenje i na Zadarsku, Šibensko-kninsku, te Dubrovačko-neretvansku županiju.

Stoga je od velike važnosti suradnja svih u Dalmaciji te podrška države jer se cijeli projekt odvija uz podršku Europske unije.

- Ideja za projekt Referentnog centra potekla je iz preporuka Vijeća Europe koja svim članicama EU-a nalaže da do studenog 2015. usklade zakonodavstvo, a posebno praksu u postupanju sa žrtvama kaznenih djela. Zadovoljni smo jer smo ovo uspjeli napraviti uz pomoć splitske gradske vlasti, te Ministarstva pravosuđa, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Split, u partnerstvu s Pravnom klinikom Pravnog fakulteta u Splitu. Timovi su sastavljeni od volontera policije, psihologa, liječnika i brojnih drugih volontera, stoga hvala svima na nesebičnoj podršci, kaže Plančić.

Referentni centar podupire i Splitsko dalmatinska županija domaćin predstavljanja projekta ove srijede u sjedištu Županije, gdje će se po prvi put predstaviti brošura 'Vodič za žrtve'.

O. KOHAREVIĆ
Foto: Arhiv CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 04:20