StoryEditorOCM
Splitosnovnoškolci na ponos

Splitski genijalci Antonio, Ivan Pavao i Darijan: Naši roboti nogometaši će pokoriti cijelu Europu!

3. travnja 2016. - 22:51
Split, 220316. OS Kman-Kocunar, mladi roboticari Darijan Gudelj, Antonio Nikolic i Ivan Pavao Lozancic izradjuju robote sa kojima ce se natjecati u robotici i to na EP u Austriji i SP u Portugalu. Na fotografiji: Darijan,Antonio i Ivan Pavao sa robotima nogometasima. Foto: Bozidar Vukicevic/CROPIX

Iz Austrije i Portugala nogometom ćemo pokoriti Europu, dat ćemo sve od sebe i postati prvaci! – poručuju Antonio Nikolić (13), Ivan Pavao Lozančić (14) i Darijan Gudelj (14), tri mlada genijalca koji su se svojim robotičkim umijećem plasirali na međunarodno robotičko prvenstvo u Austriji, ali i na svjetsko u Portugalu.

– Ovi osnovnoškolci izvrsni su učenici koji su s lakoćom prešli granice Lijepe naše, a svoja znanja sada će pokušati dokazati i na ovim prestižnim robotičkim skupovima. Imaju poprilično znanje i dobru volju, pa smo dali sve od sebe da im omogućimo odlazak na natjecanje, no, nije bilo lako – kaže njihov mentor Zoran Vukić, nastavnik tehničke kulture u Osnovnoj školi "Knez Trpimir" u Kaštel Gomilici.

Posuđena oprema

Posljednjih nekoliko godina ova m...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 14:40