StoryEditorOCM
Dalmacijajunak ante

Čelni čovjek HTZ-a: Slučaj s Hvara kao odličan primjer ponašanja u turizmu

Piše PSD.
17. srpnja 2015. - 17:52
Nastavno na objave u hrvatskim medijima, a koji su prenijeli informacije o nesreći koja se dogodila u Sućuraju na Hvaru gdje je vozilo danskih turista, u kojem je bila djevojčica, upalo u more, a veća tragedija izbjegnuta pravovremenom reakcijom lokalnog stanovništva, Hrvatska turistička zajednica (HTZ) upućuje iskrene čestitke i zahvale svim akterima na pruženoj pomoći i pohvalnom ponašanju.

Djevojčicu je iz tonućeg vozila spasio gospodin Ante Štrbić, a iskazao se i gospodin Tomislav Šerventić čija je brodica oštećena prilikom pada vozila u more i koji nije tražio naknadu štete jer, kako je rekao, u pitanju su turisti kojima nije htio dodatno otežavati već tešku situaciju i kojima je poželio ugodan nastavak boravka na Hvaru.

Svakako valja naglasiti i profesionalno postupanje djelatnika Turističke zajednice općine Sućuraj koji su cijelo vrijeme bili na raspolaganju danskim turistima.

„Hrvatska je u svijetu prepoznata kao sigurna turistička destinacija s ljubaznim domaćinima. Navedena gospoda su svojim postupcima uvelike doprinijeli tom imidžu Hrvatske te su odličan primjer poželjnog ponašanja prema našim turistima. Siguran sam kako će turisti iz Danske, unatoč nesretnom događaju, o Hrvatskoj i njenim stanovnicima imati samo riječi hvale i to je ono što je najvažnije“, rekao je direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić.

Direktor Ivičić je također naglasio kako je ovo pravi primjer koji jasno dokazuje da je turizam sektor na kojeg utjecaj ima cjelokupna zajednica.

„Nesreće su svakodnevna pojava i većina njih se ne može predvidjeti. Upravo je zbog toga važno kako se postupa nakon događaja, da se šteta maksimalno ublaži i tako pomogne onima kojima je pomoć potrebna. Ovo je prije svega bio ljudski čin i kao takav vrlo vrijedan“, zaključio je Ivičić.

Da turisti Hrvatsku doživljavaju kao izrazito sigurnu turističku destinaciju pokazuje i istraživanje „Tomas ljeto 2014.“ kojeg provodi Institut za turizam. Naime, prema navedenom istraživanju, turisti koji posjećuju Hrvatsku s najvišim stupnjem zadovoljstva ocjenjuju upravo osobnu sigurnost, ali i ljubaznost turističkog osoblja, prirodne ljepote te pogodnosti za provođenje obiteljskog odmora.

PSD
Foto: Arhiv CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 05:45