StoryEditorOCM
Dalmacijatužan kraj imotske tvrtke u državnom vlasništvu

SPORAZUM Radnicama četiri plaće, pa će ‘Trimot’ u - stečaj

Piše PSD.
11. listopada 2011. - 10:49
U ponedjeljak je u imotskoj tvornici “Trimot” potpisan sporazum o isplati četiriju zaostalih plaća radnicama koje ne rade još od rujna prošle godine. Sporazum je u ime Agencije za upravljanje državnom imovinom potpisao ravnatelj Tomislav Boban, te u ime zaposlenika direktor Živko Dodig i sindikalna povjerenica Vinka Šamija.

Sporazumom se predviđa da država, kao većinski vlasnik, do kraja sljedećeg tjedna isplati još četiri zaostale plaće, a nakon toga, kad u “Trimot” drugi put uđe u stečaj, još tri plaće koje im po zakonu pripadaju.

− Teško mi je ovako vam se obraćati, ali ovo je bila neminovnost jer su se dugovi nagomilali, a također i kamate. Država će kao većinski vlasnik − a to jamči i potpisani sporazum − isplatiti četiri plaće, a u stečaju još tri.

Stečaj, ma kako ga vi kvalificirali, ne znači i kraj “Trimota”. Možda će se tijekom provedbe stečaja pronaći strateški partner i onaj koji želi nastaviti s proizvodnjom. Država će takvima izići u susret − izjavio je pred radnicama Tomislav Boban.

Bez obzira na potpisani sporazum i isplatu zaostalih plaća, najavljeni drugi stečaj nije ni najmanje oduševio radnice.

Mnoge od njih uvjerene su da će drugi stečaj biti i kraj “Trimota”, koji je otvoren još davne 1962. godine, a sve do kraja osamdesetih ta je tvornica bila jedan od najjačih gospodarskih subjekata Imotske krajine.

No, ohrabrujuća je izjava Tomislava Bobana da će se sudbina druge imotske tvrtke, “Imote” d.d., uskoro riješiti te da za njezinu kupnju ima vrlo ozbiljnih kupaca.

− Rok za podnošenje prijava na natječaj o prodaji po povoljnim uvjetima jest 14 dana i mi vidimo velike šanse da će “Imota” biti uspješno privatizirana − izjavio je okupljenim novinarima Tomislav Boban.

Braco Ćosić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 12:38