StoryEditorOCM
Dalmacijasupetar

POZITIVNI POMAK NA ŠKOJU Prvašića na Braču 20 posto više nego 2010.

Piše PSD.
13. rujna 2011. - 12:17
U klupe bračkih osnovnih škola sjelo je 126 prvašića, što je za 20 posto više nego lanjske školske godine. To potvrđuje kako se na Braču događaju pozitivni demografski procesi.

Najveći broj najmlađih osnovaca, i to 35, ima u Osnovnoj školi u Supetru, a pravi je kuriozitet da u područnoj Osnovnoj školi u Nerežišćima ima čak 15 prvaša i po tome su nadmašili središnje osnovne škole u Postirama, Pučišću, Milni, Selcima i Bolu.

U OŠ “Vladimir Nazor” u Postirama prvi razred pohađa 18 učenika, u Pučišćima 11, Milni 10, u Selcima 8 i u Bolu 7 učenika.

Na početku nove školske godine, u pet središnjih i isto toliko područnih osnovnih škola nastavu pohađa 881 učenik. Po broju učenika bez premca je supetarska Osnovna škola u čijim klupama sjedi 314 učenika.

Nažalost, u toj po broju učenika najvećoj školi vladaju najlošiji uvjeti za odgojno-obrazovni proces jer stara školska zgrada bez kabineta ne može udovoljiti sve zahtjevnijim kriterijima u nastavnom procesu.

Iako je puno puta bila najavljena izgradnja nove školske zgrade, sve je ostalo samo na obećanjima.

Poslije supetarske, slijedi pučiška osnovna škola sa 175 učenika, dok je školsko zvonce u klupe osnovnih škola Selca i Bola pozvalo po 127 učenika.

I. RADIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 07:02