Slobodna Dalmacija

Povratak na naslovnicu
u tiskanom izdanju
u tiskanom izdanju

Reflektor

Objavljeno 29.07.2010. u 12:32

POZNATA NOVINARKA NOVE TV KOJA ZA “RED CARPET“ I(LI) “IN MAGAZIN“ PRATI SVE VAŽNIJE “EVENTE“

Ivana Nanut: Jasna je ljubomorna na moja putovanja

Naravno da je i ona ponekad ljubomorna na moja putovanja, neka digne ruku onaj tko nije. Rad na terenu je nezamjenjiv i nepredvidljiv i sve dok osjećam želju za novim putovanjima nema smisla da se prizemljim

Gotovo je nemoguće da ijedan važniji događaj ili filmski festival u Europi može proći bez prisustva Ivane Nanut, svima poznate novinarke Nove TV, koja se uvijek nađe na pravom mjestu u pravo vrijeme, dajući gledateljima detaljan izvještaj i osvrt na aktualni zvjezdani event.

Mlada novinarka za “Reflektor“ otkriva koliko je teško izlaziti na kraj sa svjetskim zvijezdama, koji su joj budući planovi, te ima li pokatkad zavisti između nje i sestre-kolegice Jasne.

Najbolje i najgore prijateljice

Kakvi su planovi za godišnji odmor, planirate li ga provesti s dečkom ili sami?

Trenutno sam u Sarajevu na filmskom festivalu odakle ću izvještavati za “Red Carpet“ i “IN magazin“, ljeto mi je još uvijek donekle radno i čini mi se da godišnji nikada neće doći na red. No, odmor slijedi odmah nakon toga, prvo idem na famozne Unije kod sestre pa na omiljeni južni Jadran s dečkom.

Spremaju li se za sljedeću sezonu neki novi poslovni planovi ili ćemo Vas i dalje gledati na filmskim festivalima u društvu zvijezda?

Teško je samo tako, odjednom, prestati pohoditi filmske festivale. Treba se postupno odvikavati od te ovisnosti. Ha-ha-ha. Planovi postoje, ali sve u svoje vrijeme. Nema žurbe.

Biste li voljeli, poput sestre Jasne, zamijeniti terensku strku i hvatanje zvijezda toplim i klimatiziranim studijem, ili to ima svoju posebnu draž bez koje ne biste mogli?

Varate se ako mislite da su svi studiji topli i klimatizirani. Rad na terenu je nezamjenjiv i nepredvidljiv i sve dok osjećam želju za novim putovanjima nema smisla da se prizemljim.

Sestre Nanut su svojedobno izjavile kako su “najbolje i najgore prijateljice“. Osim što jedna drugu podržavate u poslu, ima li među Vama često profesionalne ljubomore?

Moja sestra je oduvijek bila “mozak operacije”, trebalo mi je dosta vremena da priznam kako je vrlo često u pravu. Naravno da je i ona ponekad ljubomorna na moja putovanja, neka digne ruku onaj tko nije!

A zavidite li ponekad Jasni na trenutno, da tako kažemo, mirnijem poslu od Vašega, a koji ju je učinio jednim od najpoznatijih TV lica hrvatskih televizija?

Biti voditeljica emisije “Trenutak istine“ je sve osim “mirnija vrsta posla“. Slušati ljude koji ti otvore svoju dušu, a neki od njih na kraju odu kući bez nagrade zbog koje su došli, zahtjevniji je posao od mojih pet minuta panike prije samog intervjua s, recimo, karizmatičnim Robertom Pattinsonom.

Znam što sam, tko sam i koliko vrijedim

Je li teško izići na kraj s estradnjacima?

Ništa teže nego s ljudima općenito. Svi imamo svoje mušice. Moram priznati da me moji najbliži češće više uzrujaju nego celebovi. Postala sam imuna na sve vrste bahatosti, prenemaganja ili tretmana tišinom od strane estradnjaka.

Pa ipak, nakon priloga u kojem Vam je Goran Višnjić odbio dati izjavu, njegov punac Antun Vrdoljak nazvao Vas je “novinarkom ‘gole guzice’ koja dođe u Ameriku i onda lovi čovjeka, dok se ide pomokriti na toalet...“. Možete li u potpunosti ostati hladni nakon ovakvih uvreda od ljudi koje, zapravo, Vi stvarate u očima javnosti?

Evo baš mi je neki dan redatelj Dalibor Matanić rekao kako mi baš dobro stoji taj nadimak. Već duže vrijeme ne čitam ni vlastite intervjue, a kamoli kritike, blogove i članke o sebi. Znam što sam, tko sam i koliko vrijedim.

Biste li mijenjali svoj posao?

Prvo bih trebala promijeniti sebe. Vjerujem u sudbinu, stoga nema smisla ništa forsirati. Sve dođe na svoje. Sve po zaslugama.

A da niste novinarka, što biste bili?

Producentica. Kad se potrudim, imam odličnu moć uvjeravanja.

LUKA ROJE

Otkrivanje tajni ispred toaleta

Izuzmemo li spomenutu neugodnost s Vrdoljakom, jesu li pristupačniji domaći ili strani estradnjaci?

- Nema pravila. Sve ovisi o mjestu, trenutku i raspoloženju ispitanika. Kada ih “dočekujem ispred toaleta“, moram priznati da su vrlo pričljivi i susretljivi i baš na tom mjestu otkrivaju svoje najmračnije tajne. Šalim se, naravno.