StoryEditorOCM
DalmacijaCESTA RAZDORA

Luka Gilić: Gradonačelnik nas diskriminira!; Šipić: Cesta će biti prohodna za dva mjeseca

Piše PSD.
29. siječnja 2015. - 23:52
Nove kiše još više su pogoršale, ako je to opće moguće, stanje prohodnosti lokalne ceste u triljskom Krivodolu, koja od završetka asfalta u dužini od kojih dva kilometra vodi do zaselaka Gilić-Kuko, Lagator i Koprčine u Kovačinama. Kada su zaključili da na njihove vapaje u Trilju ne reagiraju, skupina mještana toga dijela Krivodola pokušala je prizvati u pomoć nadležno Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja.

Pa su 22. studenoga prošle godine na adresu toga ministarstva uputili prijavu protiv Grada Trilja i gradonačelnika Ivana Šipića zbog neodržavanja njihove nerazvrstane ceste. Ministarstvo je odmah nakon zaprimanja prijave, 28. studenoga, zatražilo očitovanje nadležnih iz Trilja.

’Stanje je sve gore’

– Kako je stanje na cesti sve gore, a iz Trilja su nas nastavili ignorirati, nazvao sam Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja i upitao što su im iz Trilja odgovorili. Kazali su mi da im Triljani nisu dostavili nikakav odgovor. Jednostavno su se oglušili. Zato sam u dogovoru sa sumještanima, koji, kao ni ja, ne mogu do svojih kuća, od Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja zatražio novu intervenciju.

Naveo sam da je cesta u smislu održavanja i dalje netaknuta, gotovo neprohodna i da se diskriminacija nas korisnika ove ceste od strane gradonačelnika Ivana Šipića nastavlja – kaže Luka Gilić, neformalni vođa nezadovoljnika iz triju krivodolskih zaselaka.

– Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja sigurno neće urediti tu ni bilo koju drugu nerazvrstanu cestu u našim naseljima, kakvih je na desetke – kazuje nam Ivan Šipić, gradonačelnik Trilja. – Ja im mogu napisati, što sam već javno izjavio i što je Giliću poznato: tu smo cestu uvrstili u plan održavanja za ovu godinu te ćemo kod Splitsko-dalmatinske županije pokrenuti postupak da se ta cesta prekategorizira s nerazvrstane na županijsku kako bi prešla u nadležnost Županijske uprave za ceste. Shvatljivo mi je da se ljudi bore za svoje interese, ali mi je neprihvatljivo i neću dopustiti da me vrijeđaju, kao što su učinili u pismu Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja – pojašnjava Šipić.

Grijesi nečinjenja

– Gilić i malobrojna skupina danas me prozivaju i pritom zaboravljaju svoje propuste. U vrijeme kada je gospodin Gilić bio jedan od direktora u “Cetinki”, mogao je utjecati da se pozlate sva naselja u sastavu Graba, uključujući i njegov Krivodol. Zbog tadašnjeg nečinjenja gospodina Gilića i njemu sličnih, Krivodol je iseljen. Hoće li me i za to okriviti? Unatoč svemu, još jednom ću ponoviti da nam je ta cesta u ovogodišnjem programu održavanja. U iduća dva mjeseca sanirat ćemo najugroženije dijelove i cestu učiniti prohodnom – poručuje Ivan Šipić, gradonačelnik Trilja.

Piše i snimio Toni Paštar

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 10:36