StoryEditorOCM
Dalmacijamore zatoplilo

Bura prestaje već sutra, pa do petka uživajte u prvom sunčanju

Piše PSD.
11. svibnja 2015. - 16:12
Jaka bura će prestati sutra, a zatim slijedi sunce, uz tek laganu buru, maestral, malo kiše i juga i to je meteoscenarij za ovaj tjedan. Za sve je tjedan počeo uobičajeno, no za one koji se profesionalno bave meteorologijom početak tjedna označio je čak pola stoljeća Hrvatskog meteorološkog društva, pa svim metereolozima čestitiamo važnju obljetnicu.

Uz bok profesionalcima su i amateri, okupljeni u Crometeo, a kakvu meteorološku sliku oni vide otkriva nam Rade Popadić:
- Svi dani su u znaku pretežno sunčanog i stabilnog vremena s temperaturama iznad 25 stupnjeva osim petka u kojem bi nam moglo biti nešto kiše s jugom - kaže nam Popadić.

Bura s kojom je počeo tjedan smanjit će tijekom utorka te će do kraja dana uz sunčano vrijeme okrenuti na maestral s temperaturama oko 26 stupnjeva. Sunca će biti i u srijedu, a kako dan bude odmicao bit će sve toplije i do 27 stupnjeva. Četvrtak će započeti u znaku sunca, no popodnevno jugo bit će uvod u laganu promjenu vremena koja nam stiže tijekom noći na petak.

Zato će kiša s jugom obilježiti i petak, no ova promjena vremena neće biti dugotrajna. Tako bi se do kraja dana vrijeme trebalo smiriti, a zatim slijedi lijep i sunčan vikend, ponovno s temperaturama oko 26, 27 stupnjeva.

Za one koji su na moru pravo je vrijeme za prvo kupanje jer se i more zadnjih dana ugodno zagrijalo te se približavaju 20 stupnjeva Celzijusovih. Za one manje hrabre dobro će doći i sunčanje, no i u ovo vrijeme treba pripaziti jer je sunce već jako pa dugotrajno sunčanje može biti opasno.



OJDANA KOHAREVIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 07:29