StoryEditorOCM
Dalmacijacetinski sabor

Zahuktava se izborna kampanja u Omišu: Petrov i ekipa prvi put zajedno

Piše PSD.
4. ožujka 2015. - 09:50
Iznenađujuće tiha predizborna kampanja u Omišu danas će se (srijeda) u popodnevnim satima, prema svemu sudeći, konačno zahuktati.

Naime, samo četiri dana prije izbora za gradonačelnika i Gradsko vijeće, u razmaku od nekoliko stotina metara održat će se stranački skupovi dvaju najvećih političkih rivala u gradu na Cetini – Nezavisne liste Ivana Kovačića i omiškog HDZ-a.

Iako je službeno riječ o skupu obilježavanja 25. godišnjice osnutka stranke, nema nikakve sumnje da će HDZ-ovo okupljanje imati predizborni karakter. Kao poseban gost najavljen je i predsjednik stranke Tomislav Karamarko, koji je, prisjetit ćemo se, prigodom prošlogodišnjega “rođendanskog” govora u Omišu zapalio atmosferu oštrom retorikom protiv vladajućih, smješkajući se pritom na upadice iz publike o potrebi bacanja “crvenih” u Kevinu jamu.

Uzavrele atmosfere neće nedostajati ni na ovogodišnjem HDZ-ovu okupljanju u kongresnoj dvorani hotela “Plaža”, a jednako vatreno moglo bi biti i na predizbornom skupu Nezavisne liste Ivana Kovačića, koji počinje u 17.30, samo pola sata poslije HDZ-ova.

Prema najavama, na Trgu Stjepana Radića očekuje se više stotina Kovačićevih pristaša, a osim predstavnika liste, bivšem gradonačelniku na pozornici će se pridružiti i poveći broj kolega iz brojnih dalmatinskih gradova i općina.

Zimski san

Metkovski gradonačelnik Božo Petrov, načelnik općine Primošten Stipe Petrina, splitska gradska vijećnica Marijana Puljak, predsjednik Gradskog vijeća Vrgorca Ante Pranić, načelnik općine Zadvarje Ivan Krželj, donačelnik općine Sutivan Franko Gospodnetić, član nezavisne liste Zajedno za Grad iz Dubrovnika Ivan Viđen i Martin Lončar, nezavisni vijećnik iz Imotskog. Gotovo da nema nezavisne liste iz Dalmacije koja neće poslati svog predstavnika u Omiš.

Je li riječ o prvom javnom okupljanju buduće liste “Most” za nacionalne izbore, pitali smo metkovskoga gradonačelnika Božu Petrova.

– A, gledajte, radi se o okupljanju nezavisnih dalmatinskih političara i sigurno da će se neki od njih naći na listi. Ali, skup u Omišu nema nikakve veze s tim. Da budem sasvim iskren, i ne znam točno tko sve stiže. Ja, a vjerujem i ostali kolege, dolazimo isključivo kako bismo pružili podršku Ivanu Kovačiću i njegovoj listi. U proteklih godinu i pol dana odradili su odličan posao i vrijeme je da s radom nastave – kaže Petrov, te dodaje:

– Ovo je skup podrške Kovačiću i molio bih vas da naglasak ostane na tome jer je to za Omišane najbitnije. O sastavu nacionalne liste rado ćemo razgovarati čim završe prijevremeni izbori.

Četiri dana do izbora, paralelno održavanje dvaju predizbornih skupova sa stotinama pristaša, ugledni gosti iz svih krajeva Hrvatske i sve uzavrelija atmosfera na društvenim mrežama – Omiš se danas i službeno budi iz zimskog sna.

Marin Katušić

‘S Petrinom se nisam svađao’

U Omišu će se, nakon kratkog medijskog okršaja iz siječnja, licem u lice naći i načelnik Primoštena Stipe Petrina te metkovski gradonačelnik Božo Petrov. Podsjetimo, Petrina je u medijima označen kao jedan od nositelja nove dalmatinske koalicije za parlamentarne izbore, no Petrov je, ispostavilo se, ipak imao drukčije planove.

Preko svog Facebook profila Petrina se početkom godine obrušio na kolegu iz Metkovića zamjerajući mu činjenicu što ga nije službeno kontaktirao, no rat neovisnih nije dugo trajao. Petrov je na napade odgovorio tek kratkom porukom kako Petrini želi svu sreću u budućem radu, a sudbina im je novi susret pripremila u Omišu. Eto prilike za razgovor.

– Ja se s Petrinom nisam svađao i uistinu mu želim svu sreću u radu. Nismo dogovarali nikakav sastanak, ali ako mi bude imao nešto reći, sigurno ću ga saslušati – zaključuje Petrov.

Bura gura unutra

Predizborni skup Nezavisne liste Ivana Kovačića bit će na otvorenom, a, prema najavama meteorologa, Dalmaciju će upravo u popodnevnim satima pogoditi naleti orkanske bure. U slučaju nepovoljnog vremena, piše na Kovačićevu službenom Facebook profilu, skup se premješta u prostor Ilirskog sjemeništa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 18:57