StoryEditorOCM
Dalmacijanesreća na jadranskoj magistrali

Na mjestu pogibije u Dućama svaku se noć čuje škripa guma

Piše PSD.
28. studenog 2014. - 22:42
U teškoj prometnoj nesreći koja se u petak oko 19 sati dogodila u Dućama kod Omiša život je izgubila jedna osoba, dok je preostalih troje sudionika nesreće kolima Hitne pomoći prevezeno u Split.

Kako neslužbeno doznajemo, dvije osobe su lakše, a jedna teže ozlijeđena.

Prema izjavama svjedoka, do nesreće u kojoj su sudjelovala dva osobna automobila je došlo zbog neprilagođene brzine vozila koje se kretalo u smjeru Splita te je u jednom trenutku prešlo u suprotni kolnički trak.

O težini udesa zorno svjedoči podatak da jedan od automobila nakon udara odbačen nekoliko metara od ceste, dok su oba automobila uništena do neprepoznatljivosti.

Zbog policijskog očevida promet jadranskom magistralom bio je u prekidu sve do kasnih večernjih sati, a sva vozila iz oba smjera preusmjeravana su na obilaznu cestu Naklice-Tugare-Gata.

Nesreća se dogodila na nepreglednom zavoju na kojem se, kažu mještani, gotovo svake noći može čuti škripa guma automobila koji ne stignu prilagoditi brzinu nakon nekoliko kilometara dugačkog ravnog dijela ceste na izlazu iz Omiša.

Radi se o izrazito opasnoj i slabo osvijetljenoj dionici magistrale na kojoj je u posljednjih nekoliko godina zabilježeno više teških prometnih nesreća sa smrtnim posljedicama.

M. Katušić
Foto: Nikola Vilić / CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 09:32