StoryEditorOCM
DalmacijaGrad Kaštela će unajmiti dva prostora i svi neupisani mali kaštelani dobit će mjesto u vrtićima

Roditelji, ne brinite: Berket naučio lekciju od Keruma

Piše PSD.
1. srpnja 2010. - 14:26
Ono što je Željku Kerumu pošlo za rukom u Splitu prvoj godini, kaštelanski mu kolega očito ostvaruje u drugoj godini svog gradonačelničkog mandata.

Odlukom koju je potpisao Joško Berket ove će se godine u Gradske vrtiće Kaštela upisati sva djeca čiji su roditelji posljednjih dana negodovali zbog navodnog kašnjenja objave lista na kojima je vidljivo koji će vrtić njihovo dijete pohađati.

Ravnateljica Gradskih vrtića Ivanka Vučica potvrdila nam je kako su liste imena djece objavljene još u ponedjeljak popodne na svim gradskim vrtićima i to sukladno odluci Upravnog vijeća te gradske ustanove koje će ujedno odlučivati i o žalbama što ih roditelji mogu uputiti najkasnije do 8. srpnja.

Ove je godinu tako u kaštelanske vrtiće upisano 396 nove djece od kojih će se njih oko 126, koliko ih inače svaku godinu ostane neupisano, smjestiti u dva nova vrtića za čije će otvaranje Grad iznajmiti privatne prostore.

- Prioritet ovoga grada je to da se sva djeca mogu upisati u gradske vrtiće. Ove će se godine to po prvi put od kada je vrtića u Kaštelima i ostvariti. Btnije je da su sva djeca upisana, nego pod svaku cijenu graditi velike i skupe objekte.

Da bismo to mogli ove godine i ostvariti, a ujedno vrtić “Maslinu” u Kaštel Štafiliću završiti bez pritisaka i izvođača i projektanta, Grad će unajmiti dva privatna prostora na četiri godine, čime će se omogućiti upis svakog djeteta – kazao je gradonačelnik Berket, ističući kako će po završetku vrtića “Maslina” iseliti djecu iz unajmljenog prostora u Kaštel Novom i iz hotela “Palace”, gdje su i do sada pohađala vrtiće.

Berket je dodao kako Grad u uređenje unajmljenih prostora neće investirati ništa, već će to napraviti vlasnici, a Grad će kupiti opremu i plaćati najamninu po cijenama kolike su u Kaštelima za takve prostore na tim lokacijama.

Na upit koliko će se sredstava izdvojiti za opremu dvaju novih vrtića i koliko će se u njima zaposliti novih djelatnika, gradonačelnik Berket je kazao:

- Broj novih djelatnika ovisit će o normativima koji vrijede za predškolske ustanove.

Jakov ŽARKO

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 08:55