StoryEditorOCM
Ljepotakakao za zdravlje

Redovito konzumiranje čokolade spriječava srčani i moždani udar?

Piše PSD.
17. lipnja 2015. - 15:07
Konzumacija čokolade mogla bibiti "povezana" s manjim rizikom oboljenja od kardiovaskularnihbolesti, pokazuje studija britanskih znanstvenika koja, međutim, nenavodi izravnu vezu između kakaa i dobrobiti arterija.

Nekoliko ranijih studija povezivalo je konzumaciju čokolade sboljim kardiovaskularnim stanjem, ali bez jasno navedenog razloga.

U novoj su studiji britanski znanstvenici pratili desetak godina skupinu od 25.000 muškaraca i žena u Norfolku u Engleskoj.

Bilježili su odnos unesenih količina čokolade i njihovokardiovaskularno stanje: postotak kolesterola, srčani udar, moždani udari drugo.

Na temelju tog praćenja ustanovili su da osobe koje sukonzumirale više čokolade prosječno manje pate od kardiovaskularnihbolesti.

"Prema toj studiji, unos čokolade do 100 grama na...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 20:17