StoryEditorOCM

Supetrani: Zaštitimo sami svoje prostorne resurse

Piše PSD.
24. ožujka 2015. - 11:52
U sklopu javnog uvida u prijedlog izmjene i dopune prostornog plana grada Supetra, u Gradskoj vijećnici, autori plana, predstavnici zagrebačkog “Jurcon projekta”, održali su javno izlaganje kako bi obrazložili planska rješenja, smjernice i mjere.

Riječ je o temeljnom planskom dokumentu koji će za više godina definirati stanje u prostoru pa se javnoj raspravi odazvalo blizu stotinu zainteresiranih osoba.

Skup je otvorila supetarska gradonačelnica Ivana Marković koja je izrazila zadovoljstvo velikim odazivom, a zatim je odredbe plana pojasnio odgovorni voditelj projekta Bojan Lindarić, koji je istaknuo kako je u prijašnjem prostornom planu bilo predviđeno donijeti čak 38 urbanističkih planova, a sada je taj broj smanjen na jednu trećinu.

Takvi projekti iziskivali su značajan novac, a zbog predviđene procedure gubilo se dosta vremena, što je za investitore bilo destimulativno. Isto tako nije došlo do širenja i povećanja građevinskog područja.

Bojan Lindarić odgovarao je i na brojna pitanja, jer je u diskusiji sudjelovalo više od dvadeset osoba, a osim pitanja bilo je i prijedloga te preporuka kako pojedine situacije u prostoru bolje i kvalitetnije regulirati.

Više sudionika u diskusiji, a pogotovo Vladimira Mascarell, tražili su da se zaštite javni interesi koji su često napadnuti, te da o gradskim resursima trebaju odlučivati ponajprije njegovi stanovnici, a ne Županija i razna ministarstva koji često ne razumiju potrebe otočnog stanovništva.

Rasprava je trajala dva sata i prošla je bez žučljivih tonova, premda je bilo dosta onih koji su iznosili primjedbe iz svog osobnog kuta.

Tekst i foto: Ivica Radić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 18:30