StoryEditorOCM
Dalmacijadobra progrnoza

Hladnoća jenjava, umjesto bure zapuhat će jugo

Piše PSD.
8. siječnja 2015. - 11:47
Hladnoća koja je označila početak tjedna jenjavat će, a umjesto bure zapuhat će jugo. Kazao nam je to Krunoslav Mikec, meteorolog Državnog hidrometeorološkog zavoda. Kišu možemo očekivati krajem tjedna uz nešto više temperature od uobičajenih.

- Siječanj neće biti hladan, već malo topliji nego što je uobičajeno uz količinu oborine oko prosječne ili veću, samo ponegdje i malo manju od nje. To znači, nakon ovog prosječno toplog ili malo hladnijeg od prosjeka početka mjeseca, sljedeća 3 tjedna temperatura zraka trebala bi biti najmanje oko uobičajene uz razmjerno veliku vjerojatnost i za višu od uobičajene – kaže Mikec.

Što se količine oborine tice, početak je mjeseca uglavnom suh. Krajem ovog tjedna, najvjerojatnije u petak, te u sljedećem, kao i u dva preostala do kraja mjeseca, izgledno je ipak nesto kišovitije pri čemu je mogućnost za višak oborine u odnosu na klimatološke srednje vrijednosti povećana, posebice potkraj siječnja.

Dok mi ne osjećamo hladnoću, pravo sniježno neverijeme pogodilo je Kretu i Grčku, Tursku, a ove zemlje istočnog Mediterana rijetko kad dožive sniježne pahulje.

O. KOHAREVIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 02:29