StoryEditorOCM
Dalmacijadeset posto više

Gradsko vijeće Trogira usvojilo proračun od 62,4 milijuna kuna

Piše PSD.
19. prosinca 2014. - 16:12
Gradsko vijeće Trogira usvojilo je proračun za iduću godinu koji je planiran u iznosu od 62,4 milijuna kuna što je deset posto više od ovogodišnjeg.

Za njega je glasalo 9 vijećnika vladajuće koalicije, HDZ-nezavisni Ivo Milić, Božo Čurak i Ivan Bojić, dok su 7 vijećnika oporbene koalicije SDP-HSU te HNS i nezavisni Ante Piteša bili protiv, a nezavisni Mario Derossi suzdržan.

Najviše novca planira se „ubrati“ od poreza 26,5 milijuna kuna, zatim komunalne naknade i komunalnih doprinosa 13,8 milijuna kuna te imovine 10,6 milijuna kuna.

Što se pak rashoda tiče za komunalno gospodarstvo „otići“ će nešto više od 21 milijun, za plaće zaposlenika i druge materijalne troškove Grada 15 milijuna kuna, za društvene djelatnosti isto toliko, za prostorno planiranje 6,3 milijuna kuna te aktivnosti za EU fondove 1,1 milijun.

Gradonačelnik Ante Stipčić proračun je ocijenio realnim, racionalnim, kako je rekao blago razvojnim i socijalnim.Isti vijećnici prihvatili su i treći rebalans ovogodišnjeg proračuna.

Njegovi ukupni rashodi od 60,8 milijuna kuna smanjeni su za 899.628 kuna. Razlog tome kako je istaknuo pročelnik Upravnog odjela za financije Ivo Celio-Cega su povećanja odnosno smanjenja novca unutar pojedinih gradskih odjela.ž

U raspravi o rebalansu SDP-ovci su prozvali aktualnu vlast da nenamjenski troši novac od komunalnog doprinosa i naknade, HNS-ovci kako se povećavaju troškovi za plaće zaposlenih dok se u investicije ne ulaže ništa novca, a Derossi je uputio kritiku kako ne znaju upravljati gradskom imovinom,jer nekoliko gradskih prostora „zjape“ prazni, nisu u najmu od kojega bi se moglo ubrati dosta novca.

Gordana Dragan
Foto: Arhiv CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 18:54