StoryEditorOCM
Dalmacijatjelovježba uz jadro

U solinsku dvoranu uskoro će ‘utrčati’ klubovi i udruge

Piše PSD.
10. studenog 2014. - 22:29

Školska sportska dvorana pokraj Osnovne škole kraljice Jelene, na Arapovcu u Solinu, uskoro će biti dostupna za vježbu ne samo školskoj djeci, nego i klubovima te udrugama.

Naime, prema riječima solinskoga gradonačelnika Blaženka Bobana, za koji dan bit će potpisan sporazum Grada Solina i Županije splitsko-dalmatinske, kao osnivača škole, kojim će se materijalni troškovi i energenti financirati sa po 50 posto, dakle pola Grad, pola Županija.

Radno vrijeme

Time će se definirati i neke druge obveze, pa će se tako, kako doznajemo, obveza Grada odnositi na termine u kojima će oni upravljati dvoranom, a to će biti radnim danom od 19 do 23 sata te vikendom, kada će voditi brigu o čišćenju i popratnim aktivnostima u dvorani, dok će Osnovna škola, odnosno Županija kao osnivač, to činiti za vrijeme svoga korištenja, a to je radnim danom od sedam do 19 sati.

– Očekujemo potpisivanje tog sporazuma već idućeg tjedna, a samim tim to će biti i svojevrsni početak aktivnosti za sportske klubove i udruge da počnu koristiti dvoranu. Do sada su je koristili samo učenici viših razreda osnovne škole, a sada će to biti moguće i za ostale, dakle klubove i udruge, u što neće biti uključeni komercijalni termini za rekreativce. Za njih će na raspolaganju ostati termini u postojećoj sportskoj dvorani na Bilankuši – naglasio je Boban, dodavši kako još predstoji daljnje opremanje dvorane. U obavezi je Županije postavljanje “zavjesa”, jer je dvorana trodijelna, a Grad će ugraditi teleskopske tribine za koje će se, vjeruje Boban, naći mogućnosti u 2015. godini.

Komercijalni termini na Bilankuši

Školska sportska dvorana, kao zajednička investicija Ministarstva regionalnog razvoja, Županije splitsko-dalmatinske i Grada Solina, svečano je otvorena 6. rujna ove godine, na blagdan Male Gospe i Dan grada Solina. Ima oko 3000 četvornih metara i 970 sjedaćih mjesta, a ispred je i veliki kameni trg na kojemu se mogu održavati razne manifestacije. Ovo je podfaza prvog dijela projekta, a nakon prve faze slijedi i uređenje vanjskog igrališta, kako je već prije najavljeno.

mia sesartić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 08:11