StoryEditorOCM
DalmacijaVRIJEME CURI

Više od 1800 Bračana bez valjane osobne iskaznice

Piše PSD.
10. studenog 2014. - 09:41
Na Braču više od 1800 osoba nema valjani temeljni identifikacijski dokument, a to je osobna iskaznica. S druge strane, vremena je sve manje jer krajnji rok istječe 29. prosinca ove godine, a u Policijskoj postaji Brač u Supetru potvrdili su nam da je interes vrlo slab.

Tom broju treba pridodati i maloljetnike koji imaju osobnu iskaznicu, ali s nepotpunom adresom stanovanja pa je trebaju promijeniti. Dakle, već početkom iduće godine više od 1800 Bračana moglo bi imati velike teškoće u svakodnevnoj komunikaciji s bankama, poštanskim uredima, mirovinskim i drugim novčanim isplatama i svim onim što se veže uz posjedovanje ispravne osobne iskaznice.

Zbog toga je načelnica Policijske postaje Brač Magdalena Mirić uputila javnu obavijest građanima Brača u kojima ih podsjeća na njihovu zakonsku obvezu, uz upozorenje da će se, ako u zakonskom roku ponovno ne prijave prebivalište, odjaviti njihovo prebivalište u zbirci podataka o prebivalištu i boravištu.

Neznanje, inertnost...

Očito je da mnogi Bračani zbog neznanja, inertnosti ili nekog drugog razloga još uvijek nisu prijavili Policijskoj postaji u Supetru svoje prebivalište, odnosno nisu zamijenili svoje stare osobne iskaznice na kojima je još uvijek adresa pod šifrom nula nula ili bez broja.

Prema svemu sudeći, mnogi će u posljednji čas zatražiti novu osobnu, čime će i sebi i policijskim službenicima stvoriti dodatne probleme.

U bračkoj Policijskoj postaji doznali smo da će na otoku dva dana boraviti i mobilni ured policije koji će na terenu, ondje gdje je uglavnom staračka populacija, obavljati poslove oko izdavanja osobne iskaznice.

Valja vjerovati da će se svi oni koji nemaju valjanu osobnu iskaznicu na Braču trgnuti i to obaviti što prije jer vremena je sve manje.

IVICA RADIĆ


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 04:00