StoryEditorOCM
Životinovativna gastronomija: u doba ekonomske krize neka vam mašta bude glavni začin u kuhinji

Žaba u paradižetu: zavedite goste otmjenom večerom bez minusa na kartici

Piše PSD.
25. travnja 2009. - 11:26

Žaba’ u paradižotu

 Sastojci za 4 osobe: 800 gr očišćene grdobine, 4 žumanca, 4 bjelanca, 2 dl milijeka, 150 gr kuhanih sjeckanih šparoga, 0.05 vermutha, češnjak, sol, papar, sok od pola limuna. Priprema: Na pari umutiti žumance i mlijeko, dodati sol, papar, češnjak i vermouth te lagano kuhati dok se ne zgusne. Temperatura ne smije prelaziti 85 Celzijeva stupnja da se žumance ne zgruša. U posebnoj zdjeli istući snijeg od bjelanca te napraviti žličnjake (njoke) i lagano ih poširati u kremi od žumanaca. Sve još jednom kušati, po potrebi dozačiniti i dodati sok od limuna. Grdobinu posoliti i popapriti te ispeći na žaru. U vrući tanjur složiti grdobinu te preliti toplom kremom od jaja i bjelanaca (paradižot)....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 19:45