U posljednjih dvadesetak godina pojam “antioksidans” postao je vrlo aktualan, jer označava tvari koje svojim djelovanjem u našem organizmu sprječavaju degenerativne procese. Nalazimo ih u brojnim namirnicama koje svakodnevno konzumiramo, ali samo ako su integralne i ekološki prerađene. Sve vrste antioksidansa pozitivno utječu na naše zdravlje i raspoloženje, pa su svima već poznati askorbinska kiselina (vitamin C), flavonoidi, likopen, koencim Q 10, vitamin D, selen i magnezij... i uz svaki od njih veže se neki povoljan učinak.
Ako malo bolje analiziramo životni stil U posljednjih stotinjak godina, osobito promjene koje su se dogodile nakon Drugog svjetskog rata, bit će nam jasno koliko smo se udaljili od prirode. Činjenica je da konzumiramo visokotehnološki prerađenu hran...
Ako malo bolje analiziramo životni stil U posljednjih stotinjak godina, osobito promjene koje su se dogodile nakon Drugog svjetskog rata, bit će nam jasno koliko smo se udaljili od prirode. Činjenica je da konzumiramo visokotehnološki prerađenu hran...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....