StoryEditorOCM
Dalmacijazov kraja

Predsjednica Kolinda u Zmijavcima: Pozivam Imoćane diljem svijeta da se vrate u domovinu i investiraju

Piše PSD.
8. kolovoza 2015. - 16:47
Očito da je predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović,a nakon privremenog premještaja svoga ureda u Split,odlučila odmah izvršiti obećanje,kako će ići u obilazak mjesta naše i Dubrovačko-neretvanske županije.

U Subotu je bila u Imotskoj krajini,u posjetu općini Zmijavci.Predsjednica je prisustvovala svečanoj sjednici općinskog vijeća Zmijavaca, u povodu dana te općine i blagdana svetoga Lovre.

Na Bublinu ispred općinske vijećnice više od tisuću razdraganih Zmijavčana i njihovih gostiju pozdravili su predsjednicu,a ona i izvan protokola fotografirala se i davala autograme.

Na sjednici pozdravili su je predsjednik općinskog vijeća i načelnik općine dr.Jakov Todorić i Miroslav Karoglan. U njenoj pratnji bili su savjetnik Mate Radeljić,dožupan Ante Šošić i saborski zastupnik Ante Sanader.

Predsjednica Grabar-Kitarović, obraćajući se vijećnicima i gostima,istaknula je da je i njena izjava kako se država ne vodi samo iz Zagreba,i konkretizirana.

-Svako naše mjesto,svaki dio Lijepe naše mora biti isto zastupljen kao i Zagreb i ostali gradovi i mjesta.Raduje me posjet lijepim Zmijavcima u prelijepoj Imotskoj krajini. Sa ovoga mjesta pozivam i Imoćane izvan Domovine da se vrate, da investiraju da otvaraju mogućnosti ostanka mladih ljudi.

Ja vjerujem čvrsto u Hrvatsku u njene ljude, resurse i mi ćemo izići iz krize.

Polako, ima dosta još posla, ali ćemo izići i biti bogata zemlja, istaknula je Kolinda Grabar-Kitarović.

Predsjednica je primila darove iz ruku načelnika Miroslava Karoglana,ali isto tako čestitala je i časnoj sestri Jasni Kasalo koja je dobila priznanje svoje općine za nesebičan pastoralni rad sa mladima.

Bila je najava da će predsjednica običi i Biokovsko selo u općini Zagvozd i tamo biti na narodnom derneku,no zbog obveza prema velikoj utrci lađara Neretvanskog kraja, to je odgođeno.

PIŠE I SNIMA: Braco Ćosić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 02:47