StoryEditorOCM

DVD Solin proslavio 30. rođendan

Piše PSD.
28. studenog 2015. - 22:56
- Tijekom proteklih trideset godina dali ste ogroman doprinos društvu, vi ste na ponos našoj vatrogasnoj zajednici i svim vatrogascima. Čestitke “starima” koji su osnovali DVD, a posebno mi je drago što imate dosta mladih u svojim redovima. Pohvale također i za usavršavanje, jer stručni je kadar preduvjet svake intervencije - kazao je to prilikom svečane skupštine Dobrovoljno vatrogasnog društva "Solin" u povodu njegove 30. obljetnice Ante Sanader, predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice, nakon kojega su solinskom DVD-u na jubileju čestitali i drugi vatrogasni čelnici te uzvanici, Tomislav Vuko, Dražen Glavina, Damir Gabrić, Nikola Perajica, te redom predstavnici susjednih vatrogasnih društava i drugi suradnici. Samo riječi hvale imao je i solinski gradonačelnik Blaženko Boban.

Solinski vatrogasci na čijem su čelu predsjednik Mario Matijaš i zapovjednik Ivica Jeličić Purko sigurno su bili ponosni što su dionici povijesti ovog DVD-a, a potom su svim zaslužnima podijeljena priznanja.

Među nagrađenima zlatna vatrogasna medalja uručena je Draganu Kapitanoviću i Mladenu Režiću, a srebrenu je dobio Branko Štrkalj, trenutno najstariji član u društvu. Srebrnu plamenicu zaslužili su Goran Radnić i Ivica Jeličić Purko, a spomenicu za trideset godina Ivica Vulas, Josip Lijić, Dalibor Matijaš, Jozo Džaja, Mladen Režić, Ivica Jeličić Purko i Dragan Kapitanović.

Plaketu za poseban doprinos unaprjeđivanju vatrogastva i razvoj zaštite od požara u gradu Solin posthumno je dobio Blaž Boban, prvi zapovjednik DVD-a, te Milorad Drašković Bilkan, osnivač i prvi predsjednik, a priznanje je preuzeo njegov sin Marin Drašković. Plaketa je išla i gradonačelniku Bobanu, Anti Markioliju, predsjedniku društva od 2000. do 2014. godine, INA-i i "Cemexu" te drugim zaslužnim članovima.

Mia Sesartić
Snimio Paun Paunović/Cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 00:46