StoryEditorOCM
Dalmacija'brza' cesta

'Bacili nas na staru cestu i ostavili da dva sata puzimo!'

Piše PSD.
24. studenog 2015. - 22:33
Prometna nesreća koja se dogodila u utorak u 8.20 na brzoj cesti Solin-Klis na izlasku iz tunela Mačkovac u smjeru Dugopolja, mnoge je vozače koštala živaca. Zakasnili su na posao i na sva usta proklinjali odgovorne što su ih ostavili bez pomoći i informacije.

Zbog kamiona koji je proklizao i čitavom svojom dužinom zauzeo dvije prometne trake, zatvorena je brza cesta, a promet se preusmjerio na staru klišku cestu. I tu je nastala agonija, jer se odjednom sva sila vozila slila u to usko grlo.

Kao da to samo po sebi nije bilo dovoljno šokantno i ograničavajuće, a kako nevolja, hvala Bogu, nikad ne dolazi sama, nesretni su se vozači morali još suočiti - s radovima u tunelu kod poznatog restorana "Perlica", zbog kojih je promet ovom trošnom cestom bio dodatno otežan, jer se odvijao naizmjenično, samo jednim trakom.

Kolona se stvorila praktički već od Splita, vozači su "ispaljivali na živce", tim više što nikakvu informaciju o radovima nisu imali, niti su na toj cesti vidjeli ikoga od nadležnih da regulira promet.

Naša čitateljica, koja se i sama našla u toj beskrajnoj koloni koja se jedva micala, ispričala nam je svoje iskustvo, nakon što je poslije sat i 45 minuta došla na svoje radno mjesto u Dugopolje.

- Na posao u Dugopolje sam krenula u 8.40 iz Spinuta i uputila se na odvojak za brzu cestu, gdje je već bila gužva. Na rotoru mi je policajac rekao da je zbog prometne nesreće zatvorena brza cesta te da se vozači preusmjeravaju na staru cestu kroz Klis. Zapela sam u nepreglednoj koloni, u kojoj smo se jedva micali. Već sam mislila da će mi auto uskuvat! A onda, kada smo nekako došli blizu "Perlice", shvatili smo da su u tunelu radovi zbog kojih se promet propušta naizmjenično uz pomoć semafora. To je bilo strašno, a još je strašnije da se uz takav krkljanac nitko od nadležnih nije udostojio pojaviti - ogorčena je naša sugovornica.


CIJELU PRIČU I REAKCIJE NADLEŽNIH PROČITAJTE U SUTRAŠNJOJ SLOBODNOJ DALMACIJI


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 07:29